görüntü işleme ve hareket takibi

Katılım
28 Kas 2011
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
33
merhaba arkadaşlar,matlabda görüntü işleyerek arduino üzerinden motorları kontrol edip 2 boyutta hareketli cismi takip eden bir lazer yapmak istiyorum.görüntü işleme kısmını hallettim fakat servo motorları(tavsiyenize göre değişebilir) nasıl kontrol edebilirim.yardımcı olursanız çok sevinirim..
 
Denizi geçip derede boğulmak gibi olmuş. :)


Lazer dediğiniz ki tahminim lazer pointer gibi bir şeydir. RC servolarla yapılmış gimbal ler var. 2 adet kaskat bağlanmış RC servo (veya step motor vs. de olur.) ile yapılabilir. Servoların biri sağ-sol a dönecek şekilde, diğeri yukarı aşağı hareket edecek şekilde bağlıdır. İsterseniz hazırı da var.
http://www.aliexpress.com/item/CM21...ography-Quadcopter-Hexrcopter/1725993540.html
Bu linkteki biraz pahalı ama fikir verir.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/...PV_and_Camera_2_Axis_Servo_Gimbal_FC_T12.html

Servoların kontrolü için 50Hz %5 ile 10 duty li sinyal gerekir. Arduino da hazır kütüphanesi de var. Nette bi dünya örnek proje de.
http://arduino.cc/en/reference/servo
 
aynen işte burdaki kameralar yerine lazer takıp cismi takip edicez, fakat hassaslıkta önemli(min.dönüş açısı) sipariş edip deniycez artık ;) emeğine sağlık kardeşim teşekkürler..
 
Hassasiyet konusunda sayısal bir ifade olmadığı için yukarıdaki örnekleri vermiştim. Sanırım ödev vs. olsa gerek.
Ama daha hassas birşeyler istiyorsanız, hobbyking linkinde göreceğiniz gimbal servo denen BLDC motorları öneririm. Bu tip motorlarla daha fazla mekanik serbestlik de sağlanabilir.
 
Ben bunun adını pan tilt olarak biliyorum, 555 li servo tester yapabilirsin en basit böyle kontrol et.
 
bitirme projesi zaten kardeşim şu anda sürme aşamasındayız zaten bakalım adım adım gidecez arduino ile sürelim sonrada matlab üzerinden sürmeye çalışacaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst