FP0R ve rs-485 Çevirici

sayın panasonic_destek

programda bir slave cihazın aynı anda 2 farklı registr değerini okuyamıyorum. ilk modbus bloğu çalışıyor 2. blok çalışmıyor. oysaki ben bu bloklardan daha 4 tane eklemem lazım 3 tane slave cihazım var ve herbir cihazdan 2 registr okuyorum. bunun çözümü nedir acaba. birde okuma yaparken anlık değer kayboluyor hmi panelde izliyorum değeri değer gelip gelip gidiyor. elinizde birden fazla slave cihazdan okuma yapan bir program varsa gönderrirseniz sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • modbus.jpg
    modbus.jpg
    19.5 KB · Görüntüleme: 10
  • FP0R_Modbus_Örnek_29_01_2014 (3).rar
    43.2 KB · Görüntüleme: 3
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

Bildiğim kadarı ile sorununuz çözüldü.
Mümkünse çalışan programı diğer arkadaşlarımıza örnek olması amacı ile forma ekleyebilir misiniz?

İyi çalışmalar
 
ewet sorunum çözüldü tabiki ekliyorum. programın sadece haberleşme kısmını ekliyorum. birden fazla cihazı slave olarak bağlayıp verileri okumak için aşağıdaki programı kullanabilirsiniz. benim programımda 3 adet slave cihazla haberleşiyorum. her bir cihazdan 2 word uzunluğunda 2 farklı register okuyorum.
 

Ekli dosyalar

  • FP0R_Modbus_Örnek_29_01_2014 (3).rar
    46.5 KB · Görüntüleme: 13
FPOR-C16CP ye usb den bağlanmak istediğimde FPOR driver hatası veriyor.siteden indirdiğim driverlerin ikisinide denedim.sebebi neolabilir
 
öncelikle bilgisayarınızda aygıt yöneticisinde usb driverin yüklü olup olmadığına bir bakın eğer yüklü ise fpwin proda online menusünden communication ayarlarınızda network type : C-net(Rs232c,usb) seçili olması gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst