FP0R ve rs-485 Çevirici

Merhaba Secretagent

Göndermiş olduğun örnek programda modbus bloğunu yükselen bir bit ile tetiklemelisin.R9044 bitinin normalde açık kontağını bağlaman bahsettiğin soruna sebep olabilir.
Sorunun karşı taraftaki cihazda olup olmadığını, bizim modbus bloğunun önüne R0 ın yükselen kontağını koyarak anlayabilirsin.
R0 ı bir defa tetiklediğinde karşı taraftan bilgi ne kadar sürede geliyor bak.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sayın panasonic desek dediğiniz gibi modbus bloğunun önune bir dahili röle yi yukselen kenarda koydum ve ölçü aletine ölçüm uçlarına voltajı verdim. röleyi tetiklediğim de veri hemen geliyor. fakat ölçüm uçlarındaki voltajı çekince ölçü aleti hemen 0'a düşüyor ama fpwin proda bu sıfıra düşme zamanı çok uzun sürüyor.
 
Merhaba

Modbus ile sorgu yaptığınızda (Değer var iken) değer hızlı geliyorsa, değer yok iken de modbus bloğunu tetiklediğinizde cevap hemen alınmalıdır. Bu gecikmeyi modbus bloğu yapamaz, karşı tarafın cevap verme süresi ile ilişkilidir.PLC muhtemelen sorgu yapıp cevabını bekliyor.
Eğer siz karşı taraftan cevap gelmeden acele ederek modbus bloğunu tekrar tekrar tetikler iseniz bu ayrıca yavaşlama olacağı hatta karşı tarafın beklemeye geçeceği anlamına gelir.
Bloğu bir defa tetikleyip cevap bekleyin, aynı adresi değer var iken hızlı okuyor ise değer yok iken yavaş okuması kesinlikle olamaz. Bu karşı tarafın değer sıfıra düştüğünde bir şeyler beklediği anlamına gelir.
Örn: Değerin stabil olmasını bekliyor olabilir.

İyi çalışmalar
 
sayın panasonic destek

sorunu çözdüm plc'nin timeout değerinini 100ms yapınca düzelti. yalnız kafam biraz karıştı bu timeout değeri ile ilgili bi açıklama yapabilir misiniz bana.
 
Merhaba

Timeout zamanı, modbus bloğu ile karşı tarafa sorgu yapıldığında burada yazılı zaman sonun da eğer slev cihazdan cevap gelmez ise hataya geçeceği süreyi ifade etmektedir.

Panasonic modbus bloğunda ise, siz bloğu tetiklediğinizde bu süre kadar beklenip eğer karşı taraftan cevap gelmez ise (olumlu veya olumsuz) bu süre sonunda blok tekrar sorgu yapmaktadır.

Sürenin 1sn den kısa yazılmaması gerekmektedir.1sn nin altında yazılan değerler karşı tarafın cevap veremeden tekrar sorguya maruz kalmasına sebep olabilir. Zira mesafeden, haberleşme hızından veya değişik sebeplerden bazı slev cihazlar geç cevap verebilir.

Bilgilerinize,
 
sayın panasonic_destek

benim slave cihazımdan gelen veriyi ters çevirip okumam lazım bunun için örnek bir program gönderebilir misiniz bana. gelen veri float tipinde 2word uzunluğunda
 
Son düzenleme:
sayın panasonic destek
slave cihazımdan gelen veri real tipinde ben 2 word uzunluğunda AB CD şeklinde geliyor ben bunu CD AB şeklinde okumam lazım bir türlü başaramadım veriyi real dan başka formata çevirince olmuyor.
 
Merhaba Secretagent

Bana yaptığınız programda okuduğunuz değeri, plc de okuduğunuz 2word lük alanın normalde real sayıya göre olması gereken karşılığını gösteren resimli örnekler gönderebilir misiniz?

Bende 2 wordlük alana sizin haberleşme ile okuğunuz değeri yazarak real a çeviren bir örnek yapayım.Ancak bana kesinlikle 2wordlük alana gelen değerin real karşığını doğru vermelisiniz ki sağlaması yapabileyim.

İyi çalışmalar.
 
sayın panasonic_destek ilginiz için teşekkür ederim sorunu çözdüm resimdeki gibi.

w1VBvB.png
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst