FP-X C30 Upload hk.

hdalli

Üye
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,
PLC den programı FPWINGR 2.91 ile upload ettiğimde bazı satırları ünlem işaretleri ile drawing impossible olarak görüyorum. Verify program yaptığımda hepsini match olarak görüyor. Sorunun sebebi hakkında yardımınızı rica ederim.
Nais.jpg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

Ladder programın ilk oluşturulması aşamasında kullanıcının çok anormal dallanma yapması plc içerisinden proje çekildiğinde editör tarafından gösterilmemesine sebep olabilir.
FPWINGR de View kısmına, buradan da Boolen Non Ladder View kısmına girerek step numarasını dikkat edip çizilemeyen step aralığında değişkenlerin görünüp görünmediğini buradan inceleyebilirsiniz.
Eğer değişkenler normal LAdder de görüntülenememiş ancak burada görülüyor ise projeniz bu şekilde plc yüklediğinizde dahi çalışabilir.
Boolen Non Ladder View kısmında Ladder de gösterilmeyen steplere geldiğinizde bir değişken göremiyor iseniz projeniz sorunlu demektir.

Bilgilerinize
 
Teşekkür ederim. Boolen non ladder da aynı görünüyor.
 
Merhaba

Projenizi bu şekilde kullanabilirsiniz. Hatta yeni bir proje dosyası açarak Boolen Non Ladder kısımdaki komutları tek tek yazarak görünmeyen ladder ı oluşturabilir, nereden itibaren görüntülenmediğini tespit edebilirsiniz.
Tespit ettiğininiz noktayı da farklı şekilde tekrar oluşturursanız, görünmeyen alanın görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst