Fizik Araştırmaları için 3D Multimedya Laboratuvar

irfancan

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
65
NEWTON v3.0’ın sanal dünyası fizik öğrenmenin tamamıyla yeni bir yolunu sağlar- 3D de bilgisayarınızda kinematik ve dinamiğin araştırması. Newton’un sanal dünyası fiziğin yasalarını taklit ederek yönetilir, fizik modellerinin limitleri dışında inşa etmenize etkileşimli olarak deneylerinizi oynatmanıza izin verir.
Newton da bir deney oluşacağı zaman gerçek dünyadaki geniş bir aralıktan yada soyut nesnelerden, basit geometrik şekillerden(tuğla, küre v.b) komplike araçlardan (stand, rampa araba vb.) (birçok çeşit bağlama ve yay) seçebilirsiniz.

Fiziksel parametreleri (kütle,elastikli, sürtünme vb.) ayarlayabilir; kuvvet tork yada hız atayabilir ve sınırlı konulu ilişkiler kurarabilirsiniz. VRML editörü kullanarak Newton’a herhangi sanal nesneler ekleyebilir: VRML formatında deneylerinizi dışa aktarabilirsiniz.
İçerdiği örnekler ile kolay bir başlangıç. Değiştirebilir ve tekrardan simüle edebilir ve şaşırtıcı gösterim oluşturmanın tamamıyla basit olduğunu göreceksiniz. Simülasyona başladığınız zaman parçalar hareketlenmeye başlar, filmde ki gibi hareketlenmeyi rehberlik eden tork ile dönen ve birbirleri ile çarpışanlardır.

Aslında bir yada birden fazla kamera ayarı yapabilir ve deneylerinizin görüntülerini yakılayabilir ve AVI dosyası olarak kayıt edebilirsiniz. Açıklayıcı Metin, resim ve formüller ile örneklerinize açıklamalar da ekleyebilirsiniz.

Diyagram kullanımı, Deneyleriniz sonuç ortamı ve ölçümü kolaydır. Birçok kullanıcı tanımlı eğri aynı diyagramda gösterilebilinir öyleyse teorik hesaplar dan türetilmiş sonuçlar ile ölçülen veriyi karşılaştırmak kolaydır. Fiziksel nicelik birimlerinide değiştirebilirsiniz.
 
güzel bi programa benziyor,19 mb, program türkçe değil ve trial denemek isteyenlere duyurulur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,479
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst