Faz -toprak gerilimi yüksek

Söyke diyeyim diğer ofisleri de besleyen ana pano var orada normal kazan dairesinde başka bir olay orada faz faz normak faz nötr sırası ile 185 276 196 ama orada sorun nötr kopuk sanki
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İlk olarak sorunlu olan konteynir adp panosunun tms ya da K otomat ne varsa artik kesici olarak komple enerjisini kesip giristen tek tek r-s-t notr ve faz faz aralarini bi olc bakalim.
 
O şekilde de ölçtüm zaten ama benim sorunum topraklamadan gelen kablo da zannımca be işletme topraklamasına bakacam
 
Toprak hattin cok cok zayif olsa notr toprak arasi yuksek gerilimler yine gorulebilir fakat 362 volt baya bi yuksek)..sen en guzeli notr hattinin saglamligini bi kontrol et..temaslidir ama gevsemis de olabilir..koruma topraklamasini ve isletme topraklamasi iletkenlerinin yerlerini biliyorsan onlari bi kontrol et..ikisinin arasinda en az 20 metre mesafe olmali..ama kontrollerini yaptiktan sonra ne asamadasin ve sonuc ne oldu burada mutlaka paylas senden ricam.iyi geceler.
 
Sabah kalktık dünkü olay yok oldu şimdi herşey normal nötr toprak arası 550 Mv çıkıyor

Kazan dairesinde de alper kabloyu toprağa gömmüşler nötr zayıf ona yakın bir yerden nötr verdik düzeldi
 
Arkadaşlar sıkıntı aydınlatma direklerinde bi noktada direğe kaçak vardı.Gündüz aydınlatma olmadığından sıkıntı olmuyordu. Gece sıkıntı oluşturuyordu.Sistem düzeldi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst