Faydalı Bir Proje İçin Yardım

orzala70

Üye
Katılım
8 Kas 2016
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
33
Öncelikle herkeze merhabalar bi tanıdığıma yardım etmek istediğim bir onu var lakin konu hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim.

PQyyEQ.jpg


Bilenler bilir elle dönderilen süt ve yağı ayırmak için kullanılan bir makina ben bu makinaya motor bağlayıp birde kontrol devresi ile hızını ayarlamak istiyorum ne tip bir motor kullanmam gerekiyor ? Nasıl bir kontrol devresi takabilirim ? Makinanın ilk hareketi biraz zordur ama sonrasında dönmeye başlayınca kolaylaşıyor. İnternette birkaç tane motor buldum çok maliyetli olmasını istemiyorum günde 1 saat falan çalışacak yardımlarınızı bekliyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...esya-camasir-makinasi-motoru-351159982/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/ali...mak.motoru,kayisi-ve-kasnagi-297073012/detay/
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Teşekkrüler ama ben maliyetini düşürkmek için kendim yapmak istiyorum verdiğim linkteki motorlardan hangisi daha uygun olur fiyatının düşük olması tercihim. Birde bunları kontrol edebileceğim bir kontrol devresi önerebilirmisiniz ?
 
Yardım edebilecek birisi yok mu forumda arkadaşlar !!
 
Yalnız bu makinada motor olayı biraz sıkıntı çıkartabilir size. Sebebi ise makinanın doluluk oranına göre hızını siz ayarlıyorsunuz yani hızlı yada yavaş çevrilmesi durumunda ayrıştırma işlemi verimli olmuyor. Kısacası bu alet sürekli takip isteyen bir insan kuvveti istiyor. Motor takmanız durumunda motorsuz elde edilen nihai ürün kalitesini yakalayamayabilirsiniz.
Babanneminde bu aletten vardı, biz çocukken heves eder çevirmek isterdik. Hatta çevirirken birde zil sesi çıkartır ara ara. Bilmediğimiz için birde eğlenceli diyerekten hızlıca çeviriverdik mi kızarlardı. Sonradan anlamıştım kızma sebeplerini. Yani yazdıklarım tecrübe ile sabit :)
 
100 w. motor yeterli dendiğine göre, 400/500 wat devir ayarlı makaplar var, mekanık şanzımanları da ayarlıdır. al, monte et. Ayrıca tetıkde elektronık devır ayarı vardır.Oradan da ayar yapar ıstersen tetıkden kılıtlersın.
 
Bilgiler için teşekkürler deneyeceğim.
 
Yalnız linkte verilen motor 100w 10 000 devir!
 
Step motor ve sürücü kullan o iş kolay hallederiz :) peki plc ye program yazmak için bilgisarda hangi program olması gerekiyor bilen varmı nette bulamıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,121
Mesajlar
915,180
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst