fatek plc ile absolute (mutlak) encoder projesi

cafergmc

Üye
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
135
Puanları
1
iyi günler arkadaşlar,
fatek plc ve mutlak encoder ile proje yapmayı düşünüyorum ama daha önce hiç mutlak encoder kullanmadım. bir kolun açısını okumam ve ona görede bu kolu kontrol etmem gerekiyor. bu encoderi plc ye nasıl bağlamam gerekir yada bunun için ek bir modül almam gerekir mi. encoderin markası henüz belli değil.
daha önce böyle bir proje yapmış olan arkadaşlardan yadımlarını rica ediyorum.
saygılarımla...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Mutlak encoderler puls cıkışı vermez..Puls okuyarak kullanamzsın.Madem henüz encoderini seçmemişsin bence sen piyasada 0-10 V cıkış veren mutlak encoderlerden kullan.PLC ye takacağın bir analog modülle işini halledersin.
 
cevabınız için teşekkür ederim. ancak absolute encoderin puls çıkışı vermediğini seri olarak 18 bit veya seçilen enkodere göre farklı uzunluklarda bilgi gönderdiğini biliyorum.

benim sordugum şey bu gelen seri bilgiyi herhangi bi registera nasıl aktaracağım. bu seri bilgiyi alabilmem için herhangi bir modül kullanmam gerkiyor mu? ayrıca hızlı sayıcılar için belli registerlar atanmış örnek hsc0 için DR4096 regiterı atanmış. absolute içinde böyle bir register varmıdır.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlarda yardımlarını rica ediyorum.

saygılarımla.
 
HSC4 : R4112
HSC5 : R4116
HSC6 : R4120
HSC7 : R4124

Bu registerler hızlı sayıcı yani puls ile PLC içerisinde çalıştırılır. Mutlak encoderi puls üretmediği bu registerlerle kontrol edemezsin.Benim Fatek ile uyguladığım projedeki mutlak encoder 0-10 v analog cıkış veriyordu.
 
sorumun cevabını buldum. Beijer elektronik çalışanları tarafından bu konuda bilgilendirildim.
Fatek PLC'de FBs-BSSI veya FBs-3SSI modüllerinden birini ile direk olarak özel register içerisinden anlık encoder değerini okuyabilirmişiz. Sick AFM60 SSI ile denenmiş.
 
paylaşımın için teşekkürler.Öğrenmiş olduk..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst