fark basınç sensörü

proagent

Üye
Katılım
2 Ocak 2012
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar,

elimde 1-1000Pa kuru kontak veren fark basınc transmitteri var.
çıkışının kuru kontak olması kafamı karıştırdı bu konularda yeniyim, kuru kontak çıkışı kullanarak kontaktör çektirmek istiyorum. yardımlarınızı beklıyorum. teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Olay tam net değil gibi ama anladığım şekliyle cevap vereyim:

Basınç transmiterinden aldığın çıkışın voltajını ölçüp ona uygun bir röleyi çektirmeniz gerekiyor. Örnek:

Basınç transmiterinden 24 VDC çıktı diyelim. Bu çıkışı 24 VDC bobin gerilimli rölenin A1'ine götürürseniz röleyi çektirmiş olursunuz.. (Ya da kontaktör çektirirsiniz aynı mantıkla..)
 
Kafanizi karistiran nedir? Kontaktorunuz un bir ucunu nötr e bir ucunu basinc sensorunuzun normalde acik kontagina oradan da faza baglarsaniz sensorunuz devreye girdiginde kontaktorunuz calisir.
 
Kuru kontak demek enerjisiz kontak demektir.Sensorunuz devredeyken bu kontaklar sadece konum degistirir herhangi bir cikis vermez.
 
o zaman şöyle sorayım;
kuru kontak ile röle çektirebilir miyim?
 
Evet ister role cektirin ister kontaktor cektirin. Kuru kontagi adi anahtar gibi dusunun.Anahtara fazi girersiniz anahtari kapatinca faz lambaniza gider ve lambaniz calisir.Ayni mantik...
 
teşekkür ederim.
 
Kuru kontağın taşıyabileceği akım kapasitesine kadar röle kontaktör çektirebilirsiniz. Otomasyon uygulamalarında bu kuru kontaktan 24 volt dolaştırılır. Bu 24 volt röleyi çektirir ve röledende ne isterseniz onun kontaktörü çektirilir.

Burada amaç sensör ile cihaz arasında tehlikeli yüksek voltaj taşımamak ve düşük akım düşük voltaj ile kontağı korumak riskleri azaltmaktır.

isterseniz 220 volt gibi yüksek voltajda dolaştırabilirsiniz ancak emniyetli olduğu sürece. Ayrıca kontak taşıma akımının üzerine çıkmadıkça sorun olmaz.
 
sesörün üzerinde besleme voltajı - kontak voltaj ve akımı mutlaka yazıyordur okuyun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst