beyler bu konuda yardimci olabilcek kimse yok mu ya cok dardayim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Peki,faraday kafesi ile korunan bir binada,bina icinde cep telefonlari da calismamali bu durumda? Bunun bilimsel aciklamasi hakkinda fikir sahibi olan var mi?
 
Hayır.
 
Teli alumin folyoyla sar ;).
 
iletişimin kesilmesi için faradaykafesinin kafesbağlantı aralığının (Mikrodalga fırının kapagındaki petekler gibi) iletişimde kullandığınız frekansın dalgaboyundan küçük olmalıdır.
 
faraday kafesi satın alınacak bir şey değildir
temel önermesi şudur içi boş küre biçiminde iletken bir yüzeyin içindeki elektrik alan sıfırdır
burdan yola çıkarak koruma amaçlı olarak elektrik alanın sıfır olması istenen yerlerin yüzeyi iletkenle kaplanır.anten kablolarındaki silindir biçimli ekran örgüsü veya bir evin paratoner tesisatı buna bir örnektir

örneğin projeni şu biçimde yapabilirsin bu sadece bir örnek uygulamak zorunda değilsin
küçük güçlü bir adet 220v/10kv bir yüksek gerilim trafosu bul.ateşleme trafosu
sonra bir tel kafes al bidiğin kuş kafesi hatta daha inandırıcı olmak için kafesi selülozik tinerle güzelce sil
taki boyasını yok edinceye kadar.burda amaç kafesin tüm yüzeyini iletken hale getirmek
bunu ispatlamak için bir ohm metre kullana bilirsin,proplardan birini kafesin bir noktasına diğerinide bir başka noktasına dokundurup,direncin çok küçük olduğunu göster.hatta ohm metrenin buzer kısmına alırsan iletkenliğin yüksek olduğunu daha garanti biçimde gösterirsin.akabinde bir kanarya veya saka kuşu al pet hayvan satılan bir dükkandan bunu kafese koy.sonra ateşleme trafosunun yüksek gerilim uçlarından birini kafesin iletken yüzeyine bağla,temiz ve sıkı bir temas sağla.diğer uçuda uygun bir propla tutabileceğin ve kafese istediğin zaman dokunduracak biçimde ayarla amaç deney yapmak

şimdi trafonun primerine 220 volt verince kafeste 50hz 10kv bir elektrik alanı oluşur ama kuşa hiç bir şey olmaz,hatta alanı ispatlamak için diğer boştaki probu kafese yaklaştır hava iyonlaşacak ve daha termas sağlanmadan ark oluşacaktır sakın dokunayım deme fena çarpılırsın.diğer probada dokunayım deme.



bu bir proje olabilir.uygulana bilir sadece bir öneri.

elektrik alanın bilimsel ve matematiksel formüllerini meslek lisesi elektroteknik 1 kitabında bulabilirsin veya interneten.
Kuş çarpılcak bu deneyde[emoji16]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,641
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst