FanCoil Sıcak Hava Üflemiyor

redbullife

Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
Sıcak suyumuz fancoilin içine girmektedir.Havalandırmadan hafif bir şekilde soğuk hava gelmekte.
3 yollu vana,termostat ve fan motoru çalışmakta.
Bu sistemden 2 adet mevcut ve ikisinde de aynı problem mevcut.2 sistemde ayrı termostat bağlı.
Çözüm için sıralı kontrol neler yapmalıyım?
1479904344885.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mekan çok soğuksa ılık bir hava beklemek yersiz olur
suyun sıcaklığı nasıl honrywell lemi üç yollu vana diyorsun ??
 
su sıcaklığı kaç derece? ortam kaç derece? daha önce çalışıyormuydu? fan hızını artırdınız mı? hızı düşürmeyi denediniz mi? suyun akış hızında değişme oldu mu? o izolasyonsuz kısımlar daha önce nasıldı? onu düzelt dene.
 
Merhaba. Termostat ayarı çok düşük değerlere ayarlı olabilir, su sıcaklığı çok yetersiz kalabilir veya fan-coil deki fanların kanatları aşırı kirlenerek normal hava sirkülasyonunu sağlamayabilir. (Normal devirde dönebilseler bile) Kesin bir çözüm için;
1- Isıtıcı kaynaktan çıkan su sıcaklığının kontrolünü,
2- Termostatların sıcaklık ayarı kontrollerini,
3- Fan-coil'lere gelinceye kadar açık veya kapalı dış ortamdan giden borulardaki olası sıcaklık farklarını, kaynaktan fan-coil'e gelininceye kadar el yordamıyla veya uygun seyyar derecelerle ölçerek çok fazla sıcaklık farkı oluşup oluşmadığına bir bakın.

Çok fazla sıcaklık farkı oluşuyorsa eğer boruların izole edilip mantolanması bu ısı kayıplarını azaltıp fan-coil'den üfürülen veya devri-daim edilen sıcak havanın derecesini olumlu yönden yülkseltecektir.4. olarak fan-coil'lerdeki serpnatin borularının iç cidar kontrolünü, ilk 3 kontrolden olumlu bir netice alınamazsa eğer yapılabilmelidir. Coil (Serpantin boruları) içlerinde olası kesit daralmasına yol açabilecek (Kireçlenme veya olası tıkanma ) kontrolü ayrıca yapılabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst