fabrikada tasarruf yöntemleri

hayır ben bir holdingte çalışırken bu uygulamayı yaptım ve halen uygulama devam etmektedir.Daha sonra firmadan bayilik istedim onlarla yaklaşık olarak 12 aylık bir mesai yaptım onlarda iki firma arasından birini lütfen seçiniz denildi ben şuan holdingten ayrılma işlememim gerçekleşmedi.. sözleşmem kasımda sona eriyor fakat sizelere yazmış olduğum tüm e-mailler tamamen doğrudur. saygılarımla
 
ilk önce yapılacak işlerden biri kalteli kablolar kullanmak ve makinelerin bakımlarını periyodik olarak yapmaktır
 
aydınlatma en önemli unsur bakımların zamanında yapılması yüksek güçteki ve hız isteyen motorlara software yumuşak yol vericilerin takılması klima sisteminde ihtiyacın yeterli görüldüğü sayıda fanların çalıştırılması gibi iyi çalışmalar
 
Sn. Brooklin'in açıklamalarını çok mesnetsiz ve yüzeysel buluyorum. Bir diğer arkadaşımın dediği gibi, deneme yaptığı firmanın elektrik mühendisi çalışmalarına referans olmak istemedi diye "sayaç bile okuyamayacak kadar bilgisiz" değerlendirmesi yapan bir firma benim gözüm de sıfırdır. "Söylediğim her şey doğrudur" gibi yaklaşımlar çok basit kalıyor. Bir firma malına güveniyorsa deneme için gelir fabrikaya , bir sözleşme yapılır, siz % olarak belli bir miktar tasarrufu taahhüt edersiniz. Tasarruf edileceğine bu kadar eminseniz zaten sizin için sorun yok, yok eğer tasarruf edilmezse bunun masrafını tabii ki siz ödeyeceksiniz. Üründen bu kadar eminseniz bunu göğsünüzü gere gere yapmanız gerekir.
Ben bu ürüne kesinlikle inanmıyorum, ama dediğim gibi ürüne ve kendinize güveniyorsanız adresimiz bellidir.
Sayın Moderatör, bu konuda Sn. Brooklin'in tatminkar hiç bir açıklama yapamadığını ve lafı döndürüp dolaştırıp duran bir üslup kullandığına dikkatinizi çekerim. Bu kişinin yazılarına, insanları kandırmasına, bu platformun ne idüğü belirsiz ürünlerin pazarlama alanına dönüşmesine lütfen izin vermeyin.
iyi günler dilerim.
 
Sn broklin arkadaşımız bence şu yolu izlemeli.Bize cihazın çalışma prensibini anlatmalı.Tabii ticari bir ürün olduğundan prensip şemasını göndermesini beklemiyorum ama,ne yapıyor da tasarruf yapıyor,bunu belirtmesi lazım.
Anladığım kadarı ile,kabloların direncini düşürüyormuş.Bir iletkenin direncini etkileyen faktörleri göz önünde bulundurursak; iletkenin cinsini değiştiremeyiz.Boyunu değiştiremeyiz.Kesitini değiştiremeyiz.Isı ne kadar etkilidir bilmiyorum ama,ısısını da değiştirmek mümkün görünmüyor.Kaldı ki,kablolarımız yüklerimize seri bağlılar.Direncini düşürmek bize nasıl bir tasarruf sağlayacak anlayamadım! kablolardaki ısı kaybını azaltmak için,bir arkadaşımızın da değindiği gibi,reaktif akımların geçmesini önleyebiliriz.Bunu da kompanzasyonla sağlarız.Belki de böyle bir cihaz varsa,bir tür aktif harmonik filtredir ki,harmonik akımları yok ediyordur.
Ben ,hemen olmaz öyle şey taraftarı değilim.Arkadaşımız da bunu dedirtmemek için bize konu hakkında bilgi verirse,bence endişeye mahal kalmaz :)
 
abicim bana cath5 arıza testi cihazı hakkında genel bilgi verebilir misiniz yada hangi sitede bulabilirimlütfen yardım ödev konum bulamıyorum ******@hotmail.com a mail atar mısınız şiödiden teşekkürler.

hadi ya kimsenin bir bilgisi yok mu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba ben türkiyenin en büyük holdinginde görev yapan elek.elek.depertmanı şefiyim bundan 2 yıl önce tasarruf paketi geliştirdik aylık elektrik faturamız 400.000tl den 285.000tl ye düşürdük bu basamakları şu şekilde yaptık;
1-yurt dışından özel imalat edilen kablolarda oluşan ısıya dayalı direnci yok etmek için bir cihaz getirdik,cihaz sisteme akuple olduktan sonra %15-20oranında tasarruf sağlattık.
2-motorlarımızı eff1 çevirdik
3-aydılatmalarımızı yeni seri nona teknolajili aydınlatmlarla değiştirdik %40 TASARRUF AYDINLATMALARDAN
4-hava kompresörünü inverter uygulaması yaptık debi kontrollü
5-soğutma ünitelerini izalasyonlarını arttırdık
buna benzer bir çok uygulamamız var kompenadlar konusunda gerçekten yapmak istediğinizde bizim taşeron firmamızın telefonu veririm irtibata geçersiniz...

Burda yazılanları ayrıntılı sekilde öğrenebilecegim bir yer var mı acaba.
 
Herkese merhaba
bir firmada Bakım uzmanı olarak çalışmaktayım.öncelikle firmanızda kaızen uygulamasını hayata geçirip,tüm departmandaki çalışan arkadaşların her konuda fikirlerini paylaşabilecegi bir platfom olusturun.
bu yıl benim yapmış oldugum bir uygulamadan bahsedeyim. Fabrikamızda kullanılan kompresörün yağ sıcaklıgından faydalanarak, fabrikanın sıcak su ve ofislerin ısınma ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca bu işlem kompresörümün hararet sorununu ve buna bağlı enerji tüketimini,yağın ömrünü uzatmakta.
uygulamanın detayı ise
kompresörde dolaşan yağı bir eşenjörden dolaştırıp,aynı eşenjerden suyuda dolaştırıp bir boyler kazanında topluyoruz tani boyler tankıyla eşenjör arasında ufak bir pompa ile sürekli çevrim yapıyoruz suyu ,boylerde su azaldıkça otomatik su ilavesi yapıyor zaten ve bu suyu üretimin sıcak su hattına ve ofislerdeki petek hattına baglıyoruz. işlem bukadar kolay.
 
Başka ne gibi uygulamalarınız var ? Elektrik,ısıtma tesisatları ,hava hatları, yakıt tüketimi ,Kestirimci Bakım uygulaması vs gibi.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,624
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst