Fabrika Aydınlatmasında Busbarlardan ve Şebekeden Çekilecek Akım Nasıl Hesaplanır?

Ferzann

Üye
Katılım
3 Kas 2009
Mesajlar
79
Puanları
1
arkadaşlar aydınlatma konusunda sorularım olucak.
büyük bir depoya aydınlatma çekilecek. ve 16 tane 100 metre uzunluğunda yanyana koridorlar var. bu koridorlara 100 er metre busbar çekildi ve busbarlarada her busbara 18 tane çiftli armatür takıldı yani her busbarda 36 adet floresan lamba var(floresan 36w elektronik balast)
şimdi ben bu baralar ayrrı ayrı ve hepsinin toplam çekiceği akımı nasıl hesaplayabilirim bir aradaki busbara kaçlık sigorta koyabilirim. busbarlar monofaze beslemeli.ama busbarları üç fazla besliycez yani sırasıyla birinci busbara r fazı 2.busbara s fazı 3. busbara t fazıı gibi devam edecek.birde akım hesabını üç faza göremi yapıcaz yoksa tek faza göremi.
son olarak ta 4*2.5 kablonun akım taşıma kapasitesi 50a diyo bu 50 amper her faz içinmi geçer li yoksa 50/3 olarakmı hesaplanır. biraz karışık oldu ama yardım cı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
her hatta bağladığın armatürlerin güç hesabını sanki busbar değilde kablo kullanacakmışsın gibi yap. tabi bunu yaparken en sondaki armatüre göre hesabını yap. sonra kablo yerine busbar koy ve güç seçimini yap. herşeyden önce eae gibi bir busbar firmasıyla bu konuda görüşürsen baya bir yardımcı olacaklarını düşünüyorum.
 
arkadaşlar busbar sistemi ile çizilmiş tekstil veya konfeksiyon elektrik projesi olan var mı, örnek olması için...
 
4x2.5 mm kablo, 50 amp. değil, 25 amp. ceker, kesıt de veya akım degerınde bir karıştırma yapmış olmalısınız. Bence, her bir korıdoru, 3 faz, R-S-T olarak besleyin. Ayrı bir kablo ilede, aydınlatma hattı boyunca, 2 veya 3 adte ayrı armatür koyup bunları ayrı bır hatdan besleyın(.Nöbetcı aydınlatma.) Gerekırse bu aydınlatma hattını varsa veya ılerde generatör hattına baglarsınız. Gecelerı veya tatıllerde bu aydınlatmaları yakar, tasarruf saglarsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst