Fırında 200 dereceyi yakalayamıyorum !!!

heracliea

Üye
Katılım
8 Kas 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar herkese Merhaba; 10mx1mx1m ebatlarında bir fırın mevcut, bu fırınla ilgili ısı problemimiz var. Sistemimiz Şu şekilde;

*Dogalgazla calısan brulör ile olusturulan ısı salyangoz fan vasıtasıyla yukarda ebatları verilen (10mx1mx1m) fırın bölümüne iletilmektedir.

*Burada ısı sirküle olmakta ve 10 metrelik bölümün sonundan itibaren yine bir fan kanalıyla kazana dönüşümü sağlanmaktadır.

*Dış kaplama olarak Sandvic Panel kullanılmaktadır.

*Fırında ısı sürekli sirküle halinde olup, ıslak ve buharlasan bir malzeme kurutulması işlemi yapılmaktadır.




** PROBLEM: 200 derece sıcaklıgı yakalamamız gerekiyor.

Konu hakkındaki görüşlerinizi yardımlarınızı bekliyorum.... şimdiden teşekkürler



düzenleyen:volcanoos
forum kuralları gereği acil, yardım, lütfen vs gibi konu başlıkları açmak yasaktır. konu başlığı düzenlenmiştir.
 
Fırının giriş ve çıkışlarında ısı perdesi var mı?
Isı perdesi içerideki ısıyı muhafaza etmene yarar.
Buna rağmen ısı 200 dereceyi bulmuyorsa,ya brülörün ateş ayrını arttırtacaksın , ya da daha büyük bir brülör kullanacaksın.
 
Arkadaşım, öncelıkle brülörle yaptığınız ısıtmada ısı kontrolu ve brülör çalışmasını neyle yapısyorsunuz, Isı kontolorünüz normalmidir, Brülüöürünüzün kapasitesi kKalori olarak ıhtıyacınız olan ısı gücünüe denkmı,bütün bunlar normalde, ayrıca proses yaptığınız mahalde 200 derece görmeıyorsanız, orada ısınan yoğunlaşan havayı dışarı atma sisteminiz ve kapasitesi nasıldır. Fan yeterlımı, çıkış bacası üzerınde klaple koyarak kısma yönune gıdın veya fanı büyütün, ondan sonra kısma yapınız. Prosese başlamadan 200 derece görüyormusunuz.
 
arkdasım ısı perdemiz var ancak genede 200dereceyi yakalayamadık konudada belirttigm gibi buharlasan bir malzeme krutmak için kullanıcam en az 200 derece olması gerekiyor. termostatım dijital deil ve kndi normal termostatı da 120yi gecmiyor sorun acaba termostatta olabilirmi bnm bu fırında nasıl bi termostat kullanmam gerekiyor?
 
şimdi fan sistemimiz yukarda anlatıldıgı gibi büyük salyangoz fan var cok kuvvetli brulor de kl 25 yani çok kuvvetli oldugnu sölüyolar brulor ustaları brülörün ayarlarını da yaptık zaten ilk arabayı calısdırırsınız hani bi anda rolantide calısırken gaz verirsiniz o şekilde calısyor ve fırını sallıyor ancak termostatım 120 yi gecmiyor 10mx1mx1m gibi bir alanda 200deerecenin olmaması beni cıldırtıyor sebebi acaba termostat mıı termostatsa nasıl bi termostat kullancas bunda ? yalıtım sisteminden kaynaklanıyo desem hayır cunki sandwic panell var birleşdiği yerler cam yünü ile sarılmıs ve pu köpüklerle yapısdırılmıs üzerine de cevirme olarak ince nikelaj görüntülü saçla civatalar vasıtasıyla kapatılmıs oralardan ısı kaybı olması mümkun de deiL?
 
Termostadi devreden cikart ve yerine elle kontrol edebilen duzenek tak. Sistemi calistir termometreden sicaklik artisini gozle 120 derecenin ustune cikabiliyorsa sorun termostatdadir.
 
Merhabalar arkadaşlarım!
Konu ile ilgili olarak benim sormak istediğim bir soru var heracliea arkadaşım size!
Fırının gaz rezistans araları alt ve üst seviye olarak düşünüldüğünde birbirine ne kadar uzaklıkta ve iç yapı olarak fırının hava sirkülasyonu yapılırken çok güçlü olarak hava girişi mümkün mü?
Bu koşullarda verim istenilen değerlere gelememesinin nedenleri gaz rezistans aralarının birbirine olan mesafesi ve de içeri de meydana gelen ani hava düşüşü neticesiyle kuru olan iç ortamda karbonmonoksit ve karbondioksit gazlarının birden oluşması neticesiyle istenilen değerlere ısı değeri çekilmek istenilse de çekilemez. Çünkü hava da biliyorsunuz ki oksijen vardır. Yanan madde de burada yakıt olarak doğal gaz kullanılıyor. Bu gazın hava ile birleşmesi zaten gazın uçup özelliğini yitirmesine ve de yanma kalitesinin düşmesine de neden olacaktır. Durum eğer ki elektrikli bir fırında olsa idi ısı kaybı ve de olumsuz yönde verim kayıpları zaten daha da az olacaktı.
Kolay gelsin hayırlı çalışmalar ve de hayırlı günler diliyorum. Hoşçakalın!
 
sn heraclea,

*termostatla ölçüm aldığınız nokta neresidir. tek noktadan mı ölçüm var.
*ısı yetersiz diyorsanız kurutmayı nasıl sağlıyorsunuz. ürünlerde istediğiniz kurutma değerine ulaşabiliyormusunuz
*brülorün büyük olması önemli değil. hacı murata mercedes motoru taksanız bile hacı murat yine hacı muratttır.:). yani fırının özelliğine uygun olan brülor olması önemli. çok yakıt harcayıp düşük verim almak doğru değil. gerekli yakıt harcaması ile maksimum verimi almak önemlidir.
*havalandırma düzeneğiniz ısıyı tekrar fırına veriyorsa ve ısı perdeniz varsa ve brülorunuz de yeterli diyorsanız yanlış yerden ısı ölçümü alıyorsunuz yada termostat bozuk.

inşallah faydası olur. kolay gelsin
 
arkadaşım öncelikle fırınınızda ısı dagıtımı için ürün yüzeyine ısı tek bir noktadan mı iniyor yoksa kanallar la bütün her yere eşit mi dagıtılıyor eger var ise belli aralıklarla analok termostat tak ve ısının nerde ne kadar oldugunu gözlemle eger var isede bunların hepsi brülör çift meme ise ilk memeye 4 veya 3,5 meme tak ısı istedigin degere geldiginde bu ilk memeyi sürekli devrede kalmasını sagla ısı düşümünü hıslı olarak kesmiş olur ve fırının geri aynı ısıya gelmesini hızlandırmış olursun iyi çalışmalar....
 
arkdaslar şimdi termostat nereye konmalı tamam güsel hoş diyorsunuzda bzmkinde sandwich panelin dısına kutusu monteedilmiş ve cehennemlikin oldugu bölüme konulmus normal bu aygaz fırınlarda bulunan termostat yani bu takılmıs müşüürde delik acılmıs içeriye bırakılmıs yani bunu fırının üstüne alsak tam orta noktasına ısının en yogun oldugu yere alsak bu sorun düzelirmi? yani işin acıkcası fırın cok sıcak ama termostat bizi yanıltıyor biz termostatın gösterdiği sıcaklıga inanmıyorz ancak fırında kurutmak istediğimiz malzeme bazen ıslak geliyo bazende kuru yani bi dengesizlik var çözemedik dogrusu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst