Extruder PID otomasyonu

monomex

Üye
Katılım
12 Eyl 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
53
İmalatını yaptığımız Monomex çift vidalı Extruder makinelerinde ısıtma fişek rezistans ile soğutma kapalı çevrim su ile yapılmaktadır. PID işlemi PLC nin kendisi yapmaktadır. Daha efektif PID sistemleri var mı?
Makine çalışırken sistem bazı PLC markalarında PID su kaynatmaktadır. PID uygulamalarda başarılı, önerilen, referans verilebilecek PLC markası var mı?
 
Konunun plc markası ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, firmalarının birbirinden farklı çözümleri olabilir fakat otomatik tuning yapıldığında heraman sağlıklı sonuçlar elde edilemiyo, özellikle iyi ayarlanmış pid kusursuz çalışmalı.ilk etapta Katsayı, integral, türev ve örnekleme zamanını el ile ayarlama sıkıcı veya zor olebilir ancak birkaç deneme sonrası neredeyse kusursuza yakın bir sistem elde etmek mümkün.
 
merhaba.konu plc ile alakalı değildir ustamızında dediği gibi.Burada ısıtma sisteminizin seçimi ve geri dönüşüde çok önemli.Yani termokupl bağlantılarınızda örneğin parazit varsa bu çok oynama yapıp,sisteme gereksiz yanlış bilgiler gönderip pıd fonksiynunu bozabilir.Ayrıca auto tuning yapmak demek tamam oldu demek değildir.Sistemi iyi izlemeli,sıcaklık uygulamalarındaki ölü band aralığı iyi izlenmeli.Yani oto tuningden sonra yapılacak gözleme ve manuel olarakta ayar yapılması gerekir.iyi çalışmalar
 
Bazen pid ayarları tam yapılmazsa salınım yada geç cvp verebiliyor plc, ben bazı pid uygulamalarında pid plc kendi bloğunu kullanmıyorum kendim gerekli algoritma neyse ona göre yeni bloklara yazıyorum daha efektif oluyor. Bu arada rezistansı sürmek için ssd röle mi kullanıyorsunuz yada kontaktör mü buda önemli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst