Evin yanından geçen elektrik hattı

Bu heryerde böyle buna bi çözüm bulumazlar mi ya.. ?? Cidden cok tehlikeli..

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Nedir anlatinda bilelim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Yer altı olsun zatn şuan da öyle bi sistem var.. ama geneli öyle olsa daha iyi olur. . Ztn oyle olana kadar cok cok zamn geçer. Zaman alacak bi iş.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
TEDAŞ'ın eskiden havai hatlarını yer altına almayla ilgili yoğun bir programı vardı, özelleşince olaya angarya,haybeye masraf yapmak gözüyle bakar oldular. Ayrıca yer altı sistemde yeni aboneye enerji vermekte ayrı sorun kazısı+borusu,kılı tüyü yünü...

Alçak gerilim havai hat iletkenlerini borudan geçirip kısmi izolasyon yapmışlar tam bir "turkish metod" uydurma önlem. Çeşitli yerlere dilekçe ile şikayette bulunursanız belki yer altına alınır yada hat alpek ile değiştirilir.
 
Karşı binaya giden kabloda bir askı teli bile olmadığına göre o hat yer altına da alınmaz herhalde pek.

Ozan Bey alpek kablo dediğimiz dışı yalıtkanlı alçak gerilim iletkenleridir, yalıtımlı oldukları için birbirlerine örgülü vaziyettedirler ayrı değil. Yalıtımsız hattın sizin balkonun önünden geçen kısmına bildiğin hortum geçirerek o bölümü idareten yalıtmışlar. Kurumun yapması gereken o telleri alpek kablo ile değiştirmek.
 
Sayın TEKİN126 abimiz merhaba,evet SEYİTÖMER TERMİK SANTRALIN' da çalışıyorum,23 yıl kamu 1 yılda özelde geçti, son bir yılda çalışan personelimizin özellikle üst düzey başta olmak üzere % 70 'i değişti.Üst kademeler alttan doldurulduğu için bizde yeni görevimiz ile yoğun bir çalışmanın içine girdik.Yeni genç arkadaşlarımızı yetiştirmek ve kendimizi de geliştirmek adına oldukça çaba sarfediyoruz.Siteye sıksık giremiyorum,hayırlı akşamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,029
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst