Evdeki aletler kaç watt

Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar ben regülatör ya da online ups tarzı birşey almak istiyorum ama kaç kv lik alacagımı bilmiyorum ... o yüzden ne kullanıyorum şeklinde bir hesaplama yapmak istiyorum ... genelde aletlerde enerji tüketimi 1.02 kWs gibi değerler yazıyor mesela bu değerin kaç watt oldugunu nasıl bulacagım ben ? Yani alet kaç watt tüketiyor... bu watt değerlerini toplayım ki 7 kv mi yoksa 10 luk mu alacagıma karar vereeyim. Birde okulumuzda büyük bir regülatör kullanılıyor yani nasıl diyeyim kapının yarısı kadar ben orada bakıyorum gelen 140V cıkan 180V felan oluyor e büyük regülatör bunu yapıyorsa bizim alacagımız küçükler bunu 220V'a çıkarmaz mı. Evde çamaşır makinesi felan calısmıyor ya :(
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
7 kw bir eve rahatlikla yeter. Bir statik regulatorler var. Bunlari elle ayarlarsin. Mesela 180 voltken 220 ye cikarir. Buna 140 volt gelince tabiki 220 ye cikaramaz ve yeniden elle ayarlarsin. Ama o an tekrar 180 e cikarsa senin voltaj da 250 ye cikar. Yani voltaj tutarsizsa bu tipler sana uymaz. Okuldaki belki bu tiptir.

Bir de servo veya otomatik olanlar var. Bunlar surekli 220 cikisi tutturmak icin ayar ceker. Ama biraz daha pahalidir. Basim agrimasin diyorsan bundan alacaksin..
 
Cevabınız için teşekkürler ... Online ups mi regülatör mü peki ?
 
Regulator tabiki. 1000-1500 tl arasidir herhalde
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst