Evdeki prizler ve elektrik süpürgesi

Sigorta tablosunun resmini çekip koyma imkanınız var mı?
 
Merhaba
Evinize bir faz geldiğini varsayarak iki durum için açıklamaya çalışayım;
1. Durum : Aşağıdaki resimde normal olan durum için bağlantı şeması çizmeye çalıştım. Bu durumda her şey normal çalışır. Prizden nötr hattının çıkması halinde prize takılan hiçbir cihaz çalışmaz. Prizden toprak hattının çıkması halinde tüm cihazlar normal olarak çalışır ancak cihazlarda kaçak oluşması durumunda koruma sağlanmamış olur.

1_DURUM.jpg


2.Durum: Bu durumda prizdeki nötr ile toprak hatlarının bağlantıları yanlış yapılmıştır. Prize herhangi bir alıcı bağlandığında cihaz çalışır çalışmaz sisteminizdeki kaçak akım koruma rölesi atacaktır. Eğer sisteminizde kaçak akım koruma rölesi yoksa cihazınız çalışır, bir ihtimal yanabilir. Ama sisteminizde kaçak akım koruma rölesi olduğunu söylemişsiniz demek ki bağlantınız doğru yada 3.bir ihtimal olan evinize 3 faz gelmesi ve nötr bağlantısının panodan kopmuş olma ihtimali var. Ama böyle bir ihtimal gerçekleşmiş olsaydı eğer evinizdeki cihazların çoğu şimdiye kadar yanmış olurdu.
2_DURUM.jpg
 
Her şey normal elektrikli süpürgeniz başka bir sebepten rahmetli olmuştur.:D
 
çok teşekkür ederim hepinize bu konuda takıntılıyım elektrikçilerin bişey anladğını sanmıyorum çıraklar gelmiş dükkan açmış etrafımıza adama soruyorum böyle nötr hattı bağlanmamış olsa cihazlar çalışır mı adam diyo dalgamı geçiyon benle elektrik akışı tamamlamazsa cihazlar tamamlamaz diyor diyorum çarpılma riskimiz var mı diyor geliyim ben fazı tutarım bi şey olmaz diyor k.a.r çalıştığını zannetmiyorum çünkü k.a.r kapattığımda ışıklar yanıyor (buz dolabı vs prizdeki aletler çalışmayı kesiyorlar)
çok teşekkür ederim bugün cuma da dua etmiştim inşallah birisi yardımcı olur diye oldunuz çooook teşekkür ederim 4 aydır bi cihaz yanmadı süpürge haricinde dolap felan tıkır tıkır çalışıyor nötr olmasa lamba patlardı değil mi patlamadı bu arada evimiz 3 fazlıymış ne hikmete 3 faz yapıyosunuz bilmiyorum sanki sanayi burası
 
kesinlikle benim bu çarpılma takıntımı anca psikolog yener galiba
 
kesinlikle benim bu çarpılma takıntımı anca psikolog yener galiba
Her şeyi kendim halledeceğim diye uğraşmayın bırakın herkes kendi işini yapsın. Bu hem sizin hem de onlar için daha hayırlı olur. Siz hata yapmamış olursunuz onlarda rızkını kazanmış olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst