evde heryerde anlık elektrik sorunu

Unuttum yazmayı balkon cam, alüminyum korkuluklar var apartman içi de alüminyum balkonda elektrik almadım denemiştim apartman korkuluğuna bakmadım daha bakarım ona da bir de evin kapısında var dedi birisi bugün denk geldi kapı kolunda elektrikçi değildi ama bakmak istedi. Alçı sanırım duvarlar köşe kısımda köşebent olabilir o çarptı bir de beni ve boruyla vs. teması yok. İki tane kutu var sokak girişinde bize yakın biri diğeri binanın dibinde ama temas yok bahçe duvarının da dışında daireye denk sokak lambası var tam bizim balkona denk geliyor yine temas yok...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Apartman korkuluklarında kontrol kalemi yanmıyor. Evin kapısı asansör kapısıyla komşu bir de ama binanın elektriği kesildiği halde bu sorun var...
 
Ben arabadan inip garaj kapisini acmaya calistigimda cikan kivilcimi gorseniz sasirirsiniz. Hatta bu elektrik bazen bilegime kadar uyusturuyor. Size bir test yapmanizi tavsiye edecegim. Her yerde kontrol kalemiyle elektrik oldugunu soyluyorsunuz,eger bu elektrik hattan vs geliyorsa surekliligi olur. Kontrol kalemini bir yere dokundurun,farzedin yandi,bir kac sn sonra kontrol kalemini kaldirin ve kalemin ucunu yine ayni noktaya degdirin. Eger ilk seferde yandigi noktada ikinci sefer yanmazsa emin olun statik elektrik ve bu statik elektrik dokundugunuz yerde degil sizde.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Denedim dediğinizi ikinci kezde yanmıyor statik görünüyor ozaman :) Statik forumuna da baktım yani öyle görünüyor dediğinizi idrak etmiş de oldum ayrıca teşekkür ederim. Birkaç kişiyle telefonda görüştüm tanıdık vasıtasıyla bana son duruma göre sizlerin de aklına takıldığı gibi statik olduğu kanaatine varıldığı söylendi ve topraklama yapılması gerektiği söylendi. Bu topraklamaya kolonlardaki demirler de dahil olmak zorunda mı ? Bir de topraklama hattından bir kablo çeksek dışarıdan kontrol etsek topraklı hatta kopma vs. var mıdır diye mantıklı olur mu ? Sadece topraklama yeterli olmayabilir mi antistatik kaplamalar dışında başka şeyler de dahil olur mu bu olaya en kötü ihtimalde ?
 
Topraklamayla statigi nasil keseceksiniz veya bunu kim soyledi inanin bende merak ettim simdi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bir şey diyemiyorum ki başka çözüm üretilmedi herkes topraklama diyor eğer ben yanlış anlamıyorsam. Trafo vs. soruluyor o da etken olabilir deniliyor dış etken olursa sanırım fayda sağlar evdeyse eşyalardaysa sanırım kaplama malzemeleri var ama nereye kadar var eşyalara kadar sarmam mı gerek ya da sarılabiliyor mu bilmiyorum. Çok kişiyle konuştum her biriyle önerilerine muhalefet oldum yanıldıklarını göstermek için aile bireyleriyle de aynı şekil sigorta şirketiyle de her aktarımlarında vs. vs. bir ay çalışsam bukadar başım ağrımazdı. Enson kolonyalı mendil yemeye çalışırken buldum kendimi :D Bir öneriniz varsa kesinlikle kulak ardı etmem :)
 
binanın üzerinden yada yakınından yüksek gerilim hattı var mı? çatıda baz istasyonu var mı? binanın bulunduğu mevkide toprak nasıl?
 
Çatıda baz değil de anten var elektrikle çalışıyormuş onun uçlarını söktük evden çıkan uçları tv vs. fişten çektik yine aynı. Trafo yok görünürde soracaktım soramadım da kafam karıştı trafo yüksek olur bildiğim karşı köşede bahçe dışında bir kutu var bir kutu da binanın bahçesi dışında bize uzak kısımda var. Bu kutuların ikisi de bele göğüse kadar falan gelir trafomu bilmiyorum şuan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst