ev tipi ani su ısıtıcıları

elektrik

Üye
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
330
Puanları
1
Arkadaşlar bildiğiniz gibi ani su ısıtıcıları 7 kw benim bildiğim kadarıylada iç tesisat yönetmeliği 1 fazda bu güce made etmiyor bu konuda bilgi ve düşüncelerinizi alabilirmiyim.
 
selam;
Ben zaten bir evde 7 kW lık bir yükün olmasına karşıyım.Zaten doğru dürüst topraklamanın yapılmadığı ve kalitesiz malzeme ve ince kesitli kablolar kullanılmış evlerimizde su ile elektriğin bu kadar yakın olması hiç hoşuma gitmiyor.Yeni yapılan binalarda genelde iyi oluyor ama,yeni yapılan evlerde oturanlar da genelde doğalgaz bağlatabiliyorlar.Elektrikli şofbeni de genel olarak,doğalgaz bağlatamayan ve eski evlerde oturan vatandaşlarımız kullanıyor.Ben şofben tesisatı yanıklarını göre göre,elektrikçide çalıştığım zamanlar ,şofben işine gitmemeye başladım.Başka elektrikçiye havale ediyordum.Şimdi de gel yap parası neyse diyorlar.Gitmiyorum.İş yerinde de var malesef.Ona bakmıyordum ama,şimdi tek kaldım,mecburen bakıyorum.
 
Bu konuda sn.m-usta-fa hocama katılmamak elde değil eminimki sizde ekteki elektrikli şohben kazasını gördükten sonra sizde benimle aynı fikirde olacaksınız.


Not: Resimler 16 yaşından küçüklerin bakması uygun değildir.
 

Ekli dosyalar

  • elk.şohben kazası.rar
    383.3 KB · Görüntüleme: 9
mustafa arkadaşıma katılıyorum benimde hiç hoşuma gitmeyen ev aletlerinden elektrikli ani su ısıtıcısı kapaklarından heran su girebilir dediğiniz gibi en kötü yanı su ve elektrik yan yana
 
32 amper çeken bir cihazın 2,5 mm. kabloya bağlanmasına oldum olası karşıyım. 21 amper geçmesi gereken kablodan 32 amper çekmek resmen yangına davetiye çıkarmaktır.

Birde şu 3 x 0.75 TTR kablonun ucuna 5 'li veya 6 'lı grup priz bağlanmış prizlere acayip gıcık oluyorum. Vatandaş bilmeden alıyor ve buna birsürü alet takıyor, ondan sonra priz yanmış kavrulmuş. Neymiş efendim elektrikçi tesisatı düzgün yapmamış. Suçu tesisatı yapan ustaya atmak kolay.
 
arkadaşlara katılıyorum mustafa arkadaşımın dediği gibi bir yükün evde 7kilowatt olması gerçekten zaten zayıf olan eski tesisatlarda yangına davetiye.allah korusun.
 
Bana göre bu işe bir standart getirilmeli en azından bu tip cihazlara kaçak akım koruma rölesi bağlanma zorunluluğu getirilmeli
 
Bazı markalar ani su ısıtıcıların montajı için sigorta kutusunda şofbene en az 3*4 kablo çektiriyorlar..Bende çok montajını yaptım..ama işin garip tarafı bazı eski evlerde binada tüm tesisat 2,5 lik kablo ile yapılmış aşağıdan daireye 2,5 lik kablo ucuna 4 lük kablo ilave ettirip ısıtıcı takılıyor..Çok yanlış bir durum bu birde o resimleri gördükten sonra korka korka girerim artık banyoya çünkü bizde de ani su ısıtıcı var..

Kolay gelsin..
 
Merhaba, sanirim fotograflari kaldirmissiniz.

Eski bir binadaki tum dairelere ev tipi ani su isiticilari taktiracagiz. Bu cihazlarda dus alma sirasinda; dus alan kisiyi, dus alinan sudan elektrik carpma ihtimali varmi?

Yoksa cihazin kendi icinde ve bagli oldugu tesisattami risk var. Eger dus alma sirasinda dus suyundan kisiyi elektrik carpabiliyorsa bu buyuk risk demektir. Acikcasi boyle bir risk oldugunu tahmin etmiyorum ancak ben elektrik konusunda kesinlikle uzman degilim.

Montaji yapacak olan elektrikci arkadasa sordum. Topraklamanin ve kablonun onemli oldugunu ancak hangi sartta olursa olsun dus alan kisiyi elektrik carpmayacagini, arizanin cihazda veya kabloda meydana gelecegini soyledi.

Bu konuda beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. Henuz montaja baslanmadi ve gerekli degisiklikleri onerileriniz dogrultusunda yaptirabilirim.
 
arkadaşlar genelde bu kadar güçlü su ısıtıcılarını kullanan bazı evlerde kaçak elektrik vardır
yoksa bunun faturasının altından çıkmak çok zor
e tesista gelince tesisat böyle yükü asla kaldırmaz evlerimizde kullanılan tesisat kabloları zaten en fazla 2,5luk kablo hatta eski evler 1,5 luk tesisat kablosuyla çekilmiş
bu kadar ağır yükler için yanlış bir uygulama
aslında evlerde 3 faz uygulamasına geçerse güzel olur tokinin yaptığı son daireler hepsi üç fazlı panolarıda üç fazlı sayaçlı ben çok beğendim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst