ev tesisatı

Verilen yanlış bilgileri düzeltmek amaçlı tekrarlamakta fayda görüyorum;
Özel linye çamaşır makinesi,bulaşık makinesi ve fırın için olup kesit 2,5mm2'dir özel linye sigortaları 20A'dir. Priz linye sigortaları 16A'dir, aydınlatma linye sigortaları 10A'dir.Daire ana sigortası dairedeki yük durumuna linye sayısına göre değişir, genel olarak 25A ve 32A'dir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaslar kardesımız 2+1 evden bahsedıyor sız 18 lık borudana kare buattan bahsedıyorsun her odada bır buat ve bu buatlara baglı 16 lık borularla sıgorta kutusuna baglantı yaparsın ıcerısınden cekılen koblo kesıtlerı prız lınyesı ıcın2,5mm2 aydınlatma lınyesı ıcın 2,5 mm2 ayrı kablo cekılır notr dırncı ortak alınır 2,5 mm2 bırde topraklama kablosu 2,5 mm2 kesıtınde kablo cekılır mutfakta ozel lınyeler ıcınde sıgorta kutusundan dırek prız sortısı cekılır buat kullanmadan....ama masraflı olsun malıyet artsın denılırse her prız ıcın sıgorta kutusunda hat cekılır.kablo kesıtlerıne ve yonetmelıge uygun olarak cekıldıkten sonra sorun yok tesekkurler....
 
:D bu öyle bir hamlede anlatılcak bir mevzu değil ama,
sırası ile bir kaç tane tebeşşir alınız 5 - 10 tane her odanın kapının arkasına gelmesin :D hemen kenarına anahtar ve priz kapının üztünede bir buhat . her odaya bu sekilde cizim yap
Giriş kapısınıda aynı bitane girince ışığı yakacağın anahtar ve yanına diafon için de bir kasa koy
giriş kapının üstünede sigorta kutusu konur.
Tesisat 14 lük boru ile doşenir.çizdiğin terleri orta halli bir çekiçle 14 lük boruların gececeği genişlikde kırıver.Tavanda ısık için mutlaka boru atılmıştır. onu bir dirsekler ilgili buhata getiri veriniz. boru döşeme işlemi bitince tam yağlı bir el arabası doluu olacak sekilde kumlu harç yapınız. o harç ile döşedeiğiniz boruları güzelcene kaparınız. kuruyunca . artık kablo ceke bilirsiniz..
Kablo cekme işi
her prize 2 tane 2,5luk 1 tane 1,5 luk --- , her lambaya da 2tane 1,5 luk salon gibi buyuk yerlere 3 tane 1,5 luk olsa iyi olur.sigorta kutusundan her odayada 4 adet 2,5 luk kablo cekmek gerek. mutfağa 5 tane 2,5 luk kablo banyoda şohben varsa şohbenede ayrıca 2,5 luk kablo cekmek lasım gelir. kabaca boyle..
Ama siz genede bir ustasına yaptırsanız çok daha iyi olur . velhasılı işin ucunda insan hayatı var...Başarılar
 
bilgiler için teşekkürler
 
en basit'i bir elektrikçiye gidip bir proje incelemek iyi olur kuvvetli akım. topraklama. zayıf akım. hepsi çizilmiç ve gayet anlaşılır ve görsel yeni başlayanlar vede yıllardır ara vermiş meslekdaşlar proje derim başkada bişi demiim.
 
sevgili tesisatçı arkadaşalarım günaydın,
2 yıldır oturduğum evde son altı ayda sürekli PC sorunu yaşıyorum, kendiliğinden açılıyor, sonra kapanıyor, bi ara çamaşır mak. nesinin bağlı olduğu priz ısınıyordu artık o prizi kullanmıyorum, pc nin monitörü yandı, bu anlattıklarım aynı taraftaki odalar. Bu yandaki odalarda LCD TV buzdolabı, vs var( sahi gecen gün TV altındaki uydu poof diye patladı, açtım sigorta ve sanırım kondansatörler yanmış). Pc nin sorununun tesisattan kaynaklandığı söylendi. Sizce ne yapmalıyım. Tesisatta ne gibi eksik yada hata olabilir.
Bu arada ev 20 senelik, 3 oda ve salon.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst