Evin elektiriğinde sorun

sorun çözülürmü derken flexi hortumun ısınma sorunu çözülürmü sizce bu şekilde yaptığımız zaman
Çözülür ve başka çareniz yok bence
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
peki teşekkürler yorumlarınız için bu işlemi yaptırayım sonucu bekleyeyim
 
fırını taktığınız prizde gerçek topraklama olmadı için böyle bir sorunla karşılaşıyorsunuz fırının topraklama hattını iptal edin sorun ortadan kalkacaktır doğalgaz borusu dışardan geldiği için zaten kendisinde bir topraklama mevcuttur prizde topraklamayı nötr hattından verdiği için fırının fişini taktığınızda bir topraklama ile nötr hattı çakışıyor...
 
farklı bir prize taktık orda da aynı durum devam etti (flexi hortum ısınmaya başladı) ayrıca prizin bağlı olduğu sigorta attı

flexi hortumun ısınma problemi ayda bir veya 15-20 günde bir oluyor sürekli olan bir durum değil. Olduğu zamanda flexi hortum rezistansı gibi ısınıyor.
 
Sizin doğalgaz borusu döşenirken bir yerde elektrik borusu delinmiş ve faz yani elektrikle temas ediyor. Mutfağınızdaki doğalgaz borusundaki elektriği içerisi tel örgülü olan hortum vasıtasıyla ocağa götürdünüz ve ocaktaki topraklama ile çakıştı ve kaçak akım rölesi attı anladığım kadarıyla sorun bu şekilde. Çözümü ise siz doğalgaz hortumunuzu plastik olanıyla değiştirin arayı izole etmiş olursunuz sizin sıkıntı halloldu asıl olan doğalgaz tesisatını yapan usta yukarıda anlattığım gibi tesisatı döşerken nerede elektrik borusunu matkapla deldiğini bilir yaparkende farketmiştir onu ama görmemezlikten gelmiştir önemli olan bu arızayı bulup gidermek. Aksi halde ileride daha önemli arızalar çıkabilir. O arıza hangi dairede olduysa elektrik farurası çok gelecektir. Çünkü sürekli bir kaçak var. Normalde doğalgaz borusu binanın girişinde topraklanır ama ..... O noktaların çok anlamı var. Ben bir eve arızaya gittim dağıtım kutusunu açtım görünürde K.A.R. var ama hiç bir bağlantı yok. Sonucunu bizimle paylaşırsanız işe yaradığımızı düşünürüz, soruları soran arkadaşlar işiniz bitince dönün arkanıza bakın. Saygı bizden olsun. (Unutmayın her yol ÇORUM ' a çıkar. )

Birde anlıyorum ki evinizde Kaçak Akım Rölesi yok.
 
Benzeri benim evimde oldu. Benim ocağım borusu plastikti, hanım üzerine alüminyum folyo sarmış, bazen folyodan ateş çıktığını söylüyordu garip bi durum. Daha sonradan folyoyu çıkardık sorun bitti. Doğalgaz borusu yapılırken bir yerde elektrik borusu delinmiş ve boruda elektrik olmuş ve ocakta da topraklama var. Araya folyoyu sarınca ne yaptık, borudaki kaçak elektriği getirdik ocaktaki topraklamayla çakıştırdık. Ve arada bir folyo temas ettikçe alevler çıktı folyo ısındı. Birincisi sen hemen hortumunu plastik yap, ikincisi önce doğalgaz borusunda sonra ocakta kaçak elektrik arızasını bulup gidermen gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi. Kolay gelsin.
 
toprak hattı olmadığı için ısınıyorda olabilir yada makinenizde gövdeye kaçak varsa ısınıyor olabilir büyük ihtimalle toprak hattı yok diye yapıyordur siz elektrikçinizi çağırıp kendinize ayrı bir toprak hattı çektirin .
 
sorunu henüz çözemedik ustadlar flexi hortum sürekli ısınmıyor ama arada bir yapıyor 10 günde bazen 20 günde bir yapıyor doğalgaz borusu ile faz veya nötür temas etse sürekli yapmazmı ve ayrıca elektirik faturasında sıkıntı yok normal geliyor ben ya doğalgaz tesisatını söktürüp farklı bir yerden getirteceğim yada kendi evime mevcuttaki topraklamanın dışında bir topraklama çektireceğim.Sorun çözülünce cevabını yazacağım sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum
 
Anladığım kadarıyla evinizde KAKR yok. Eğer olsaydı sorunu çözmede çok faydalı olurdu. Öncelikle tesisatınıza bir KAKR taktırın. Sonra var dediğiniz topraklamayı test edin. Bir seri lamba ile topraklamanın çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz. Bir ucunu toprağa bir ucunu faz değdirdiğinizde KAKR atıyorsa topraklama var ve çalışıyor diyebilirsiniz. Bu durumda topraklamanın varlığından yokluğundan haberdar olursunuz.
2. bir husus felix hortumu takmadan cihazın gövdesinde kaçak olup olmadığını ölçü aletiyle test etmelisiniz.
Eğer cihazda kaçak varsa zaten felix hortum vasıtasıyla doğalgaz topraklamasıyla buluşur orada bir ısınmaya sebep verebilir. Felix borunun içindeki örgülü tel direnç görevi görür.
Bütün bunları yaptıktan sonra bir sorun çıkmazsa @mavielektrik ustamızın dediği gibi doğalgaz tesisatı döşenirken kablo zedelenmiş ve temas söz konusudur.
Lütfen KAKR alarak işe başlayın topraklamayı test edin yoksa ihtimalleri eleyemezsiniz.
Ey gözünü sevdiğimin kaçak akım rolesi sen ne arızaları bulmaya kadirsin.:p
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst