Etiketi olmayan Trafonun kac kva oldugunu nasıl anlarız?

paltoolu

Üye
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
Elimde trafonun fotografları var.Ölçüleri ile mi anlayacagız, yoksa buşong sayısına gore mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Buşing sayısından güç belli olmaz.Elinizde,firma kataloğu varsa,bu ölçüler size bir fikir verebilir.
 
En azindan markasini tespit edebilirseniz, her markanin trafo tipine gore belli bir boyutlandirma standardi oldugundan gucunu tespit edebilirsiniz. Marka belli olduktan sonra, enxboyxyukseklik degeri sizi etikete goturebilir.
 
aslında trafoya sadece dışından bakarak güç tahmini yapılabilir. şöyleki kazan ebatları en başında bir ölçü olarak alınabilir. 50 kva kazanıyla 630kva kazanı muhakkak aynı değildir! ardından buşinglerin kaç amperlik olduğuna bakılır. 250A, 630A veya 1000A vs... 50kva ag tarafında 400v için 72A çeker. buna göre 50 kva'da 250A tij kullanılır. izolatörler arası mesafeye ve izolatörlere bakılarakta trafonun gerilimi tahmin edilebilir. ama bunların hepsi az buçuk uzmanlık ister. en sağlıklısı üreticiyle irtibata geçmektir. veya fotoğrafları bir görebilseydik belki bizde tahminde bulunurduk.
 
etiketi olmayan trafo buyuk olandır. 800 kva mı? 630 mu? kararsız kaldık
 
Sn.paltoolu ,trafo boyutlarını ölçerek,hatta tartarak fikir edinebilirsiniz.

aa771771182999bd55baa9231a9dc1bd.jpg
 
Etiketi olmayan Trafonun kac kva oldugunu ;
parafudur a bakarak anlariz cunku parafudur atlama cubuklari trafonun gucune gore ufalir ve ya buyur
ya da
sogutma radyotorleri sayilirak ornek;
4 petekli 630 KVa,
8 petekli 800 KVa,
12 petekli 1000 KVa dir..
selamlar..kolay gelsin
 
şöyle göz ucuyla bakınca -eğer iki ihtimal varsa- bu trafonun 800kva olduğunu söyleyebiliriz. çünkü 2000A tij kullanılmış. buna ek olarak trafonun markası ABB ve silikajel taşınında değişmesi gerekiyor. ve hazır bunlar yapılmışken yağından da bir numune alsak fena olmaz.
ve bir ek daha: sayın tknsyn arkadaşın gönderdiği tablo Best'in ebatlarıdır. abb'nin ölçülerini karşılamayabilir. abb dikdörtgen sarım yaptığından dolayı trafoların yüksekliği az ve enleride fazladır. ama yinede bir fikir verebilir tabii.
 
Sn.ardakcgt ,parafudur a bakarak anlariz cunku parafudur atlama cubuklari trafonun gucune gore ufalir ve ya buyur Yazınızdaki ifadelerinizde yanlışlıklar var.Parafudr diye ark boynuzlarını kastediyor olmalısınız.Zira parafudr da gerilime göre seçilir.Ark boynuzu mesafesi de gerilime göre seçilir.Trafo gücünün ark boynuzu mesafesine bir etkisi olamaz.Yine parafudr seçiminde trafo gücünün bir etkisi olamaz.Örneğin 34,5 KV.bir hatta 50 KVA trafoda olsa 2000 KVA trafoda olsa aynı parafudr ve aynı ark boynuzu mesafesi kullanılır.Esen kalın.
 
aklıma bir yöntem daha geldi. eğer bana dalga duvarın ebatlarını gönderebilirseniz gücü buradan da çıkartabiliriz. dalga duvarın yüksekliği, derinliği, dilim sayısı ve iki dalga duvar arası mesafe verilirse kafi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst