ESKİ BİNAYA TOPRAKLAMA SİSTEMİ

Bir bananin temel topraklamasi için bina kolan larina zarar verirseniz zaten topraklama yapmaniza gerek yok. Çnkü bina bir süre sonra direk toprağa iner ozaman orjinal topraklama olur :).
Şöyle bi durum olursa bina içerisinde statik elektirik yükü varsa ve illede bina sahibi temel topraklamasi yap diyorsa mutlaka kolun kırmak isterseniz bina yoneticisinden bu işten ben sorumluyum diye kağıt almadan yapmayin. ilerde bir sorun ve aksaklık çıkarsa size sıkıntı olmaz.
bence bunud ayapmayin.
ben sorumluyum dese bile ben yapmam şahsen slm
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hocam bahsettiğiniz temel topraklamasıda demir çubuklara yapılmaz.Hasır betonun üstüne ve kolon demirlerinin arasına galvaniz şerit çekilir.Topraklamada demir kullanılmaz yani.Tabi ki telle birlikte demirlere bağlanır galvaniz ama demir le yapılmaz.Çünkü demir paslanır ve çürür.Bu nedenle arkadaşın istediği eski binada elektrik hattına topraklama eklemek.
Yanlış anlaşılma var. Aslında tam olarak onu demek istemedim. Ama yazdıklarımdan o anlaşılıyor. Bakır şerİdin, levhanın ya da bakır çubugun her ne ise demir donatıyla birleştirilerek az da olsa daha faydalı olacağını düşündüğünüz için bunu yapıyor olabilirsiniz dedim.
Temel topraklamanın nasıl yapıldığını okudum.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,960
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst