ESD hakkında ve firma kuruluşu hakkında bilgi

tahir549

Usta Üye
Katılım
21 Ara 2008
Mesajlar
291
Puanları
197
Konum
GEBZE
Merhaba,
Arkadaşlar bir firma kuruyoruz ve elektronik kart tamiride yapacağız TSE belgesi almakta istiyoruz kullanılacak masa sandalye araç gereç avometre rlc metre kart arız test cihazı(v-ı) cihazlarında tse birşey sorup ararmı TSE için gerekli önemli noktalar nelerdir tse haricinde kullanılacak cihazlar hakkındada bilgi verebilirsiniz örneğin polar 870 v-ı mı huntron 2800 mü
fluke avometremi başka avometremi işte aklınıza gelen önemli şeyler detaylar :) yardımcı olan herkeze şimdiden teşekkür ederim.
 
eski çalıştığım firmada tse yetkilileri kontrole gelmeden önce teknik serviste neler olması gerektiğini bildiriyorlardı bazılarının (osiloskop vb.) kalibrasyon belgelerini falan istiyorlardı. markası modeli fark etmez doğru ölçmesi yeterlidir ölçü aletlerinizin.
 
esd önlemleri için 3m ürünlerini tavsiye ederim.

ölçü aletleri konusunda dmm için fluke markayı şiddetle tavsye ederim.


görüntüyü kurtaracaksanız
x adet eski function generator.
x adet lab tipi ayarlı göstergeli power supply
x adet eski skop
x adet eski sinyal jeneratorü
x adet rf swr metre

gibi cihazları şöyle etrafa saçarak yerleştirin giren tse elemanı büyülenecektir. polemiğe girerseniz ibraniceden birkaç terim sallayın zaten %90 elektronikten anlamıyodur.hatta SIKILATOR alıcaz da ödenek bekliyoruz felan diyip dalgada geçebilirsiniz. ben eniyisi şu belgeleri imzalayımda gideyim diyecektir (sert kayaya çarptık hesabı)

ben fluke marka dmm yi ankara tse ye (prosedur mecburiyeti) kalibrasyon için götürdüğümde markası DIGITAL MULTIMETER olan 10 tl lik bir cihazla fluke marka cihazımı kalibre etmeye çalıştılar :) (aslında tam tersini yapıp adamlarınkini fluke göre kalibre edecektik az daha )

sonra adam aynen söyle; yav gardaşım bunun ayar yeri nereki.?

allahtan fluke üzerinde zero diye bir pot yok yoksa onuda kurcalıycaktı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst