Eplan P8 topraklama çizgisi

yasimyil

Üye
Katılım
19 Kas 2007
Mesajlar
85
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar.
Eplan P8'de topraklama çiziminde çizgi-nokta olayını nasıl yapıyoruz acaba?
 
Bu konuda bilgi sahibi yardımcı olacak arkadaş yok mu acaba?
 
Arkadaşlar sonunda topraklama teli çizimini buldum ve paylaşıyorum.
Bağlantı noktası tanımlama (Shift+F7) aracıyla topraklama teline tıklıyoruz. Açılan pencerede Connection graphic sekmesinde Line type menüsünden çizgi-nokta seçimini yapıyoruz ve topraklama teli oluşuyor. Yani numaralandırma işlemi yapar gibi oluyor. Tabi benim gibi numara görünmesin veya / gibi bir şekil çıkmasın istiyorsanız Symbol / function data sekmesinden Number / name yanındaki 3 noktaya tıklayarak 308 / CDP kodlu sembol yerine 45 / CDPNG2 kodlu sembolü seçebilirler. İnşallah faydalı olmuşumdur.
 
merhaba eplan p8 2.3 topraklama kesik çizgisini yapamadım. yardımcı olurmusunuz
 
Tam olarak nedir yapmak istediginiz ? Ornek bir resim paylasabilir misiniz? Ya da daha detayli aciklayabilir misiniz? Normal topraklama hattini mi kastediyorsunuz ?
 
merhaba

doc dosyasındaki işlemleri sırasıyla yaptım ama çizgi kesikli olmadı. versiyon türkçe ve ingilizce v2.3 her ikisinde de ayrı ayrı denedim yapamadım. yardımcı olursanız memnun olurum.şimdiden saolun
 

Ekli dosyalar

  • e-plan p8.doc
    715.5 KB · Görüntüleme: 43
merhaba e plan p8 de çizgi kalınlığı nasıl ayarlanır.

Cizgi Kalinligi ve cizgi turu ayarlari icin adim adim yapmaniz gereken (resimde de gorulebilecegi gibi);

Properties ( Ozellikler ) - Thickness ( Cizgi Kalinligi ) - Type ( Cizgi turu )

Cizgi_Kalinligi.jpg

Belirttigim sekilde deneyiniz lutfen ve sonucu paylasirsaniz sevinirim. Tesekkurler...
 
merhaba

doc dosyasındaki işlemleri sırasıyla yaptım ama çizgi kesikli olmadı. versiyon türkçe ve ingilizce v2.3 her ikisinde de ayrı ayrı denedim yapamadım. yardımcı olursanız memnun olurum.şimdiden saolun

Merhabalar,

Çizdiğiniz kablonun renginin değişmesini veya kesikli olmasını istiyorsanız yasimyil adlı kullanıcın dediklerini yapınız, ardından kablo uçlarını herhangi bir yere bağlamanız gerekiyor(interruption point ile başka sayfaya göndermeniz yeterli değil). Bu gibi durumlarda görünmez bağlantı noktalarına bağlamanızı tavsiye edebilirim(standart "device connection point" da olur).

Çizdiğiniz kablonun başını ve sonunu her hangi bir noktaya bağladıktan sonra "Update connection" yaparsanız istediğiniz olur diye tahmin ediyorum.

İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst