Enerjisiz trifaze güç dağıtım kablosu nötründen 4 A akım neden akar

hasakin

Üye
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
53
Puanları
1
Ana dağıtım panosundaki sayaç sonrasına hata akım rölesi ilave ettim ama sürekli rölenin kumanda ettiği otomatik şalteri açtırıyor. Bunun üzerine şalter çıkışından üç faz çıkışını söktüm, kablonun enerji beslemesi yaptığı tali panoda ana şalteri açtım, nötr bağlantısını söktüm, nötr sadece ana dağıtım panosunda yani tek tarafından şebekeye bağlı iken pens ampermetre ile üzerinden geçen akımı ölçtüm 4 amper civarında akım geçiyor. Kablonun tali panoya gittiği güzergahta diğer abonelerin kabloları var. Bizim kablonun nötründen nasıl oluyorda 4 A gibi büyük bir hata akımı akmakta, yorumlarınızı bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
akım direnci en az olan yoldan gider senin dönüş nötr akımın kollara ayrılmış. Kirşof ne diyo bi araştır bi dinle...
 
Sayın Şizofren Kedi, nötr ucu tali panodan sökülmüş boşta, sadece ana panoya bağlı, diğer üç damarda enerji kesik iken hata akımı nasıl geçiyor? Akımın geçmesi için enerjiyi nereden alıyor? İlginiz için teşekkür ederim, daha açıklayıcı bilgi verirseniz memnun olurum.
 
Şema çiz dediğinden hiç birşey anlamadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst