Enerji yöneticisi sınavı hakkında bilgisi olan var mı?

Enerji Yöneticisi 7-8 günü teorik 2-3 günü uygulama olmak üzere 10 günlük eğitimdir.
Enerji kimlik belgesi düzenleme yetki belgesi almak için 3 günlük eğitim gerekmektedir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kojenerasyon nedir
enerji kimlik belgesinde hangi bilgi bulunmaz
cop nedir
alt ısıl değeri8650 kkal olan yakıttan 1000 tan kullanıldığın açığa çıakn enerji kaç tep TEP
20 M ENİ 30 M BOYU OLAN ODADA 300 LÜKSLÜK AYDINLAMA İSTENMEKTEDİR. AYDINLIK ŞİDDETİ 200 LM. OLAN AYDINLATMA ARMATÜRÜNDEN KAÇ ADET KULLANILMALIDIR
KARASAL İKLİMİ SAHİP OLAN YERLERDE HANGİ CAM TERCİH EDİLMELİDİR.
BİNA ENERJİ YÖNETİCİSİ KİMDEN OLUR. NERELERDE GÖREV YAPAR.
 
enerji yöneticisi sertifikası kullanım alanı ve enerji kimliği kullanım alanları ile ilgili bilgi verebilirmisiniz rica etsem? Hangi sertifika daha faydalı olur?
 
enerji verimlilik belgesini EMo veriyor diye biliyordum.
 
EİE 5627 kanun ile enerji verimliliği ile ilgili çalışmaları yürütmektedir. Bu konu ile ilgili Sanayi Enerji Yöneticisi eğitimlerini Enerji Verimlilik Danışmanlık firmalarını yetklilendirmiştir. Eğitimler kurs açılan ilgili bölgelerde 6 gün olarak verilir daha sonra EİE nin belirlediği tarihte Ankara'da uygulamalı laboratuvarda 4 gün olarak verilir ve son gün sınav yapılır. 100 üzerinden 70 almak belgeyi almak için yeterlidir. SEY (sanayi Enerji Yöneticisi) ler sigortalı çalıştığı firmada enerji yöneticisi olur. (1000 TEP üzeri firmalar için mecburidir)

Binada Enerji yöneticisi ayrı EKB (Enerji Kimlik Belgesi) ayrı kavramlardır. Binada enerji yöneticisi Elektrik-Elektronik Müh., Makina Müh ve Teknik okulların makina bölümünden mezun olanlar olabilir.


Konu ile ilgili daha detaylı bilgileri isteyenlere iletebilirim.
 
BEY soru ları elinde olan varsa pylasırsa sevinirim iyi çalışmalar
 
mühenmdislik için alanında en az 2 yıllık tecrübe aranıyor belgeyi almak için doğru mudur? SAğolsun işverenim sayesinde yeni öğrendim bu konuyu ve araştırıyorum şuan eminim birkaç yıl içerisinde bu işe adım atanlara rağbet artacak hatta şuan enerji yöneticisi arayan firmalar var.
 
EE
En çıkan yönetmelik de Madde 11 de 2 yıllık tecrübeden sözedilmiyor anlamadım varsa bu belgeye sahip olan arkadaş bilgilendirsin bizi seviniriz..
 
Merhaba elinizde enerji yöneticiliği ile ilgili örnek soru veya not varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim 1 Temmuz da sınavım var. Şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst