Enerji Yöneticiliği ve EKB Uzmanlığı

Peki ekb uzmanı olabilmek için ücret ne kadar tam olarak? bir yerde 2000 gibi bir şey görmüştüm. 2 yıl tecrübesi olan yeni sayılabilecek mühendis bunu nasıl karşılayabilir? Ben öğrenciyim ama almam için illa mezun olup 2 yıl tecrübe + 1yıl askerlik mi beklemem gerekiyor? Tecrübe işine tam bir açıklık getirildi mi
 
Selamlar arkadaşlar
ben ilk ekb sertifikamı çıkartmak üzereyim, ama çatı geometrisi kısmında takıldım. acaba bu konuda yardım edebilecek biri var mı?
 
Merhabalar Enerji Kimlik belgesi düzenliyorum. 1 günde EKB teslim ederim . İsteyen arkadaşlara takıldıkları yerde yardımcıda olabilirim..
 
merhaba ben mimarım mekanik kısmın girişinde yardımcı olabilirmisin?
 
Arkadaşlar 1 günde Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması için binanın metrekaresinin çok düşük olması gerekmektedir. Orta ve büyük binaların enerji kimlik belgesi bir günde çıkarılamaz. Hızlı olarak Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması için çeşitli yazılımlar geliştirilmektedir. Bu yazılımlar direk mimari projeyi çözümleyerek kimlik belgesi hesabını yapacak şekilde tasarlanmaktadır. Şu an tamamlanmış ve bakanlıktan onay almış herhangi bir yazılım bulunmamaktadır.

Ayrıca birkaç şehrin belediyesinde bayındırlığın sistemine kayıtlı olmayan photoshop yapılmış kimlik belgeleri bulunmuştur. O nedenle bu konuda dikkatli olmanızı ve ciddi firmalarla çalışmanızı öneririm. Fırsatçılara dikkat edin.

Ayrıca Enerji Kimlik Belgenizi aldığınızda üzerindeki kayıt numarasını çevre ve şehircilik bakanlığı web sitesinden sorgulatmanızı ve Size ait olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Sorgulama sayfası ==> http://88.255.60.11:7171/sorgulama.aspx
 
çalıştığım firmadaki aylık enerji her türlü 1000 teb i geçiyor, fakat henüz enerji yöneticisi yok. olursa ki ben olacağım. enerji yöneticisi bulundurmayıp da ceza kesilen firma varmı acaba ?
 
Bu konuda idari para cezaları bulunmakta. Her sene idari para cezaları güncellenerek tebliğ olarak yayınlanmakta. Fakat şu ana kadar sadece uyarı verildi. Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Erdal Bey şimdiye kadar idari para cezası vermediklerini uyarı cezasıyla yetindiklerini fakat yeni dönemde bu konuda daha sert olacaklarını belirtmişti (2012 yılı enerji fuarı konferansında).

Anladığım kadarıyla tesisiniz Endüstriyel işletme. Eğer 5.000 TEPi de geçiyorsa etüt yaptırma yükümlülüğü de getirildi.
 
sayın cheki

uyarı cezasını veren kurum hangisidir ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst