Enerji Tasarrufu

cnknplt

Üye
Katılım
19 Tem 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
28
Bir yazıda kablolardaki dirençlerin bir alet yardımı ile düşürülmesi ayrıca lokal kompanzasyon ile çok büyük oranda enerji tasarrufu sağlandığını okudum ancak teorik ve pratik bilgilerim yeterli olmadığı için anlamakta zorlandım bu konuyu biraz daha açabilecek ve ayrıntıya inebilecek olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.

Bu konuyu öğrenmek istememin sebebi ise şuan staj yapmaktayım ve bizden fabrikayla ilgili proje yapmamız istendi bu konu ne kadar uygulanabilir bilemiyorum ama ilgimi çekti.Yardımcı olmaya çalışacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Teorisi olan,pratiği olmayan bir konudur.Kompanzasyon,kablolardan güç tasarrufu için değil,faturadan para tasarruf için ! yapılan bir uygulamadır.Stajyerler boş oturmasın diye ! doldur boşalt bağyap mantığıdır.Lokal kompanzasyon,hesabedilmesi düşünülebilecek bir uy-
gulama olabilir.Bunun takibi çok zordur.Böyle bir uygulama ile tasarruf yerine,uygun diye se-
çilen kabloların,proje başlangıcında bir üst kesit seçilerek uygulanmasının kazandıracağı ta-
sarrufu incelemek daha gerçekçi bir düşünce olabilir.
 
Son düzenleme:
Kablo firmalarının kablolara ait direnç değerlerini belirttikleri tablolar internette mevcuttur. Bu tablolardan yararlanarak kablonun emniyetli çalışma değerlerinde ne kadar ısı ürettiğini bulabilirsiniz.

Ciddi bir faydası olmaz ama bilgileri akılda tutup, unutmamak adına gereksizde olsa zihni sinir hesap kitap işleri iyidir.:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst