enerji tasarrufu floresan & led

makay17

Üye
Katılım
26 Kas 2014
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
33
merhaba öncelikle şunu söylemek istiyorum elektronik bilgim yok denilecek kadar az , projeyi şirketin tasarruf yarışması için düşünüyorum siz nedersiniz ? şarküteri dolabında 3 adet floresan var 15 saat çalışıyor yaklaşık , diğer resimdeki içeçek dolabındaki led ışıklar mercekli baya iyi ışık veriyor yıllardır iyi bir şekilde yanıyorlar bu sistem şarküteriye uygulansa bir tasarruf saglanırmı sağlanırsa nekadar olur , magaza başı günlük nekadar bir kar sağlar , yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
02vJaR.jpg
JERbz5.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
floresan lambalar bütün odaya ışık verir, ama spot lambalar sadece baktıkları yönü aydınladır, bu yüzden hiçbirzaman floresan kadar aydınlık olmaz, yani anayacagın ; örnek verelim, 1 floresanı 3x3 metrelik bir odaya koydugunu düşün, bütün oda eşit aydınlanır, ama spot ile aydınlatmaya kalkarsan , her bölgeye bir spot çevirmen gerek, yani 1 floresanın o odaya yapacagı aydınlıgı 10 spot ile anca yaparsın ki, o da bölgesel aydınlık olur... nere çevirirsen orası daha çok aydınlanır, bak resim koymuşsun, buzlugun en önündeki şişeleri led lambalar aydınlatmış ama arka taraflar karanlık, eger floresan olsaydı hepsi aydınlanacaktı, anlayacagın nereye dogru durursa oray aydınlatır
 
bu flerosanlar zaten led miş herhalde bu proje yatar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst