Enerji Analizöründe akım trafosu oranı

Simuzer

Üye
Katılım
23 Haz 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Kael multiser 01-pc-96 enerji analizör ile wago 855-301 100-201 akım trafosu bağlantısı ve parametre ayarı (akım oranı) ne olmalıdır..

Enerji analizöründe, akım girişinde x/5A yazılı...
Akım trafosunda ise primer 100 A, senkonde 1 A yazılı.. yani .. 100/1

Şimdi, enerji analizöründe akım oranı ne olmalı ? (fabrika ayarı 1 olarak ayarlı)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Akım girişinde 5 yazdığına göre,X yerine 100 girmeniz gerekir.Eğer,5 ve 1 olarak seçenek var ise,onuda 5 olarak değiştirin ( tabii,akım trafonuz 100 / 5 ise ).Dokümanında,1 gibi bir bilgi
yok.
 
Son düzenleme:
Akım trafosu 100/5 değil, 100/1 ama enerji analizörü x/5A diyor..

Akım trafosu oranına 100 değerini girersem 100/5A olacak ki bu da hatalı olur sanırım. Onun yerine 500 mü yazmalıyım ?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    68.9 KB · Görüntüleme: 58
500 yazdığınızda olması gerekir.Ekran değerlerini başka bir ölçü aleti ile tahkik edin.
 
Teşekkür ederim.

Kael yetkilisiyle de görüştüm. 500 olması gerektiğini söyledi.

Bir de bağlantıyla alakalı ek bilgi olarak;

akım trafosu ile enerji analizör 6 kablo ile yapılmasını tavsiye ettiler. 3 kablo ile yapılmamasını, hatalı ölçüm yapabileceğini söylediler. Yani, ek.teki resimdeki gibi olmalı dendi..

Tekrar teşekkür ederim Fahri Bey.
 

Ekli dosyalar

  • bağlanti.png
    bağlanti.png
    39.2 KB · Görüntüleme: 84
En sağlıklısı o bağlantıdır,doğru söylemişler.
 
Son düzenleme:
Kael rölenin manueline baktım.
http://www.kael.com.tr/pdf/MULTISER-03-PC.pdf

Bazı analizörlerde akım trafosunun primer ve sekonder değerlerini ayrı ayrı girmek gerekiyor.
Bu analizörde ise çevirme oranı girilmesi gerekli.

Eğer akım trafosu 100/5A olsaydı, oran 20 olarak girilecekti. 100/1A seçildiği için bu oranı tekrar 5 ile çarpmak gerekiyor. Böylece analizöre girilmesi gereken çarpan 20x5=100 olarak girilmesi gereklidir.

Analizörde akım girişi x5 olarak belirtilmiş. Yani analizör 5A e göre tasarlanmış. Bunun anlamı şu, 1A çıkışlı bir trafo kullanıldığında analizörün hata oranı artacaktır.
 
Merhaba,
bir avmde ana panolara bağlı katlarda tali panolar vardır, bu panoların üzerlerinde analizörler mevcuttur, bu analizörler uzaktan bilgisayar ortamında izlenmektedir (circutor marka).
yalnız sorunumuz şu; her gün günlük olarak takip ettiğimiz değerler zaman zaman eksi olarak karşımıza çıkmaktadır, bazen devir atmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat sürekli hale gelen 6 analizör var bir kaç gün hep eksi tüketim göstermektedir anlamış değilim. ana sayaç 1000 diyelim altında kullanılan 3 sayaç daha var bunların toplamı zaman zaman 2000 olabiliyor, bu durumu anlamış değilim, ama her zaman olmuyor özellikle kış aylarında bu durum meydana geliyor, yaz aylarında nedense soğutma sistemide çalıştığı için galiba değerler yakın çıkıyor ve artı sonuç veriyor fakat dediğim gibi zaman zaman eksi değerde okunmaktadır, sadece akım trafosunun bağlantı hatası olduğunu düşünmek yanlıştır diye düşünüyorum, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim, Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst