Endustriyel sistemlerde arduino

ramzn

Üye
Katılım
28 Ara 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
30
Endustriyel sistemlerde arduino ile tasarlanan kartlar ne kadar sure dayanabilir. Sistem Surekli olarak calisacak ve bilgiyi karta verip dagiatacak olan bi surucu devresinde arduino kullanmak mantiklimi.. Uzun sureli calismasindan dolayi yanar mi?
 
Mrb Ramazan Bey.
Arduino 11 aydır kullandığımız küçük bir tesisimiz (Küçük bir işleme odası) var. 4 Rezistans + 1 Motor kontrol ediyor. Kontrolde SSR kullandım. Herhangi bir problem çıkmadı. Ancak ısınma konusunu hiç düşünmemiştim. Benim kullandığım kontrol kutusunun içinde ısınan başka elemanlar var. Ayrıca SSR'lerde de azda olsa sıcaklıkta artama oluyordu. Ayrıca içinde devreleri besleyen bir güç kaynağı var. Bunları soğutmak için kontrol kutusunu peltier ile soğutuyorum. 20 C sıcaklığa ayarlı. Onuda ayrı bir arduino+5v relay ile kontrol ediyorum.
Sizin tesisinizin kapasitesi ve boyutunu bilmediğim için kesin bir yorum yapamıyacam. Ancak büyük bir tesisis ise PLC daha uygun görünüyor. Sistemlerin avantaj ve dezavantajlarını detaylı araştırarak karar vermenizi tavsiye ederim.
İyi çalışmalar..
 
S.A.
Devre tasarımlarını kendiniz yapsanız daha uygun olur.
 
Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.. Yapacağımız iş temelde RS422 kullanarak alınan GPS bilgisini farklı iki cihaza yollamak.. Bu her saniyede bir yapacak bu işi.. devamlı kullanılacak bi sistem olduğundan dolayı başlamadan bunu arduino ile yapmak ne kadar doğru onu merak ettim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst