Jeneratörler için Uzaktan Takip Önerisi

necdet_a

Üye
Katılım
22 Nis 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
36
merhaba arkadaşlar benim bir konuda yardıma ihtiyacım var. öncelikle konuyu anlatayım benim amacım türkiye geneinde bulunan jeneratörlerimi uzaktan izlemek. cihazlarımdan modbus çıkışı alabiliyorum amacım bir program yapıp yada kullanıp her seferinde aynı programın sadece ıp adresini degiştirerek farklı jeneratörüme bağlanabilmek. jeneratörlerime herhangi bir rtu modülle mi baglansam ve kendi bilgisayarımda bu cihazlara bağlanabilmek için nasıl bir program kullanabilirim. bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim. durumum biraz acil simdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
GMTCNT PLC lerden GLC396R referansli olanina internet uzerinden sadece MAC adresi ile baglanabilirsin. Yapacagin bir yazilim ile urunlere ayri ayri ya da tek seferde baglanman mumkun.
 
acaba bu ürünlerde nasıl bir yazılım kullanmam gerek birde bütün bir plc sistemi degilde sadece cpu kullanarak ulaşımı saglayabilirmiyim benim amacım aslında rtu modül tarzı birşey kullanmak ama bu modüllere uzaktan pc imden bağlanacağım arayüz programını tasarlamakta zorlanıyorum bu arada cvp için çok teşekkürler
 
birde asıl amacım ortak bir ara yüz yazılımı kullanmak bütün jeneratörler için sadece programda ıp adresini degiştirerek sisteme baglanmak
 
GLC396R 9 Dijital Girişe, 6 Role Cikisina, 1 Analog Girise (0-10V/0-20mA), 1 Analog Cikisa (0-20mA), RS232 ve RS485 seri portlara, Gercek Zaman Saatine ve Ethernet portuna sahiptir.

Bu ethernet portuna ADSL modemden gelen bir kablo baglar isen urun e-mail atabilir ve editoru ile uzaktan baglanilabilir.

Editor ile baglanabildigin gibi Scada yazilimlari ile Modbus TCP protokolu ile uzaktan baglanabilirsin.

Ayrica kendin gelistirecegin bir yazilim ike ortak bir arayuze bircok PLC den gelen verileri aktarabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,923
Son üye
BilgeKaganInce22

Yeni konular

Geri
Üst