Endüstriyel Elektrik Kursu ve/veya Özel Ders

Katılım
28 Mar 2013
Mesajlar
38
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba, forumu sık sık takip ediyor, bilgilerden faydalanmaya çalışıyorum. Bu ilk açtığım konu. Öncelikle bu kaliteli bilgi paylaşımı sitesi için kurucu ve üyelere teşekkür ederim.

Ben tam otomatik ambalaj makineleri bulunan bir işletmede çalışıyorum. Bu tam otomatik paketleme makinelerinin içinde kontaktör, röle ve switchlerin olduğu, çok çok ileri düzeyde teknoloji olmadığını düşündüğüm panolar var ve ben bu panoların ufak tefek hatalarını, arızalarını giderebilecek teknik bilgiye sahip olmak istiyorum. Meslek lisesi makine ve üni'de makine ile ilgili bir bölümde okudum. El becerimin olduğunu düşünüyorum. İstanbul'da bu teknik bilgilere uygulamalı sahip olabileceğim bir kurs var mıdır? Veya aramızda değerli ustalarımız var, özel ders olarak ilgilenebilecek olan varsa mesajlarını bekliyorum.

Saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Meslek liselerinin içerisinde belirli periyodlarla açılan kurslar var. Mesela ben PLC kursuna, Temel Elektronik kursuna ve Kumanda Devreleri kursuna gittim ve bunları ücretsiz aldım.

Yapman gereken şu. Sana yakın olan Meslek Liselerindeki Elektrik ve Elektronik dersi veren eğitimcileri bulursan sana yardımcı olurlar çünkü okulun içinde derslere giren onlar.

Ben Şişli Endüstri Meslek Lisesinde bu Eğitimleri aldım. Mecidiyeköy Profilo Meslek Lisesi de bu eğitimleri veriyor. Kurslar ortalama 4 ay sürüyor. Sana lazım olan kursun adı Kumanda Devreleri.

Sen diyorsan ki ben dokümandan da çözerim, o zaman bu siteye girip Elektrik Bölümünü seçip kumanda devreleri dokümanlarını bilgisayarına indirip çalışabilirsin.

http://megep.meb.gov.tr/?page=moduller
 
Morbeyaz arkadaşım teşekkür ederim. Megepten "Kumanda Devre Elemanları" sunumunu indirdim. Erkan Avcı mezunuyum, okula gidip bir sorayım eğitim varmıymış.

Lise kursları haricinde işin pratiğini öğrenebileceğim farklı bir yol var mıdır aklına gelen?

(yani şu kablo şuradan şu amaçla geliyor, şuraya bağlanıyor,şu kontaktör şu işe yarıyor, şu röle şu işe yarıyor gibisinden)
 
Ben 2006 yılında çıraklık belgesini alıp sonra sınavlara girerek belgemi yükselttim. Usta öğreticiliğe kadar yolu var bunun fakat kurs bulamazsan şurayı tavsiye ederim.

http://irem-pehlivan.webnode.com.tr/hizmetler/elektrik-elektronik-teknolojileri-alanı-yetki-belgeli-sertifika-programları/

Bu firmada İrem Pehlivan yetkilidir. Kurs Kadıköy'de. O zamanlar kumanda devreleri katılım belgesi almıştım oradan ama otomasyon ve PLC kursu iyiydi o zamanlar ve belge alanlar kalite yerlerde işe girdiler. Bu firmanın Otomasyon Sistemleri kursuna gidebilirsin. Ücretli tabiki :)

Bunların haricinde şunu yapabilirsin. İki tane Karaköy'den kontaktör ve zaman rölesi alarak işe başlayabilirsin. Sakın yanlış anlama ama artık kumanda devreleri yavaş yavaş işi elektronik sistemlere bırakmaya başladı. Kumanda devreleri kursuna git tabi ama senin yolunu açacak olan PLC'dir. Zaten alt yapı sende mevcut. Biraz daha pratik yaparak çözebilirsin.

Ülke olarak çok gerideyiz. Almanya Kuka robotu 30 sene önce manuel olarak elden programlıyordu :)

Teknik resim çizimi ve okuması üzerinde iyi çalışmak lazım.

Ambalaj firmalarında işler şu şekilde işler. Abim plastik enjeksiyon üretim sorumlusu olduğundan iyi biliyorum :)

Bu tür firmalar tüm makina, kontaktör, zaman rölesi ve motorları öldürene kadar kullanırlar. Bunların bir değişim zamanı vardır fakat firmalar bozulunca değiştirir. Bunu patronlara anlatmak lazım. Makinaların arıza yapma sebebi bu yüzdendir. En basiti, bir kontaktörün açma kapama limiti vardır. Bunlar üzerinde de elinden geldiğince internette yazılan makale ve yorumları okumalısın.

Başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst