encoder bilgisi okuma

rollmot

Üye
Katılım
8 Kas 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
iyi günler,

fp0r plc ye x0 ve x1 girişlerinden 360 derecelik bir encoder bağladım, ayrıca y0 y1 çıkışlarında asd b2 servo bağlıdır. encoderi çevirdiğim tur kadar servonunda aynı turu atmasını istiyorum, ve bu dataları ekranda okumak istiyorum. bunun için örnek bir program varmıdır? veya hangi komutla yaptırabilirim? şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

FP0R plc deki F178 komutu ile encoder hızını yorumlayıp, F172 Jog komutu ile de bunu servo çıkışlarına yönlendirir iseniz, belirli bir senkronizasyon yakalayabileceğinizi düşünüyorum.

İyi çalışmalar
 
cevabınız için çok teşekkür ederim. plc yi yeni yeni kullanmaya başlıyorum, komutları kullanmakta sıkıntı yaşıyorum, f178 komutunu nasıl kullanacağımız hakkında açıklayıcı bilgi verebilirmisiniz.
 
Editör programin help dosyasina bakmanizi tavsiye ederim

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Yeni Panasonic kullanıcısıyım.Daha evvelden başka markaları uzun süre kullandım.Fpwingr kullanıyorum ve plc fp0r...
Encoderden aldığım datayı Dt90300 ile görebiliyorum. Ancak plcnin enerjisini kesip yeniden enerjilendirdiğim de bu datadaki değerim 0'a dönüyor. Sayıcıdan aldığım değerin sıfırlanmaması için kalıcı sayı vs var mı ?
 
Dt90300 deki değeri PLC'nin kalıcı data registrlarından birine atarsan sorunu çözebilirsin. Fpor için 32450-32482 arasındaki datalar kalıcı data alanlarıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst