ENC28J60 Port Yönlendirme Sorunu

Katılım
14 Tem 2017
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
29
Öncelikle herkese iyi çalışmalar...
Ben ENC28J60 modülü ile internet bağlantısı yapmaya çalışıyorum da sıkıntı yaşadığım bir yer oldu.
Bu modül ile uzun uğraşlar sonucunda yerel bağlantı sağladım çok şükür. Fakat şimdi global bağlantı sağlamak istiyorum. Global terimi doğrumu bilmiyorum ama yapmak istediğim dışarda başka bir yerdeyken evdeki modül sayesinde evdeki sıcaklık nem vb. bilgileri almak istiyorum. Modem arayüzüne girip port yönlendirme yapmak gerekiyormuş. Onu da denedim fakat heralde bilmediğim bir püf noktası var.
NOT: Bu projeyi arduino ile yapıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim. Tekrardan iyi çalışmalar... :)
 
Modülü kullanmadım ve herhangi bir denemem olmadı ancak şunu söyleyebilirim. Eğer internet üzerinden bağlantı sağlayacaksanız şu yolu izlemelisiniz;
Modem arayüzünden cihaz ip adresine bir port numarası oluşturup port yönlendirme yapacaksınız. Eğer yönlendirmede aktif ve pasif seçeneği varsa aktif olarak işaretleyin. Cihaza uzaktan bağlanmak için internet ip adresini kullanacaksınız. Bu kısımda dikkat etmeniz gereken nokta eğer aynı ağa bağlı cihazdan bağlantı sağlayacaksanız local ip adresi kullanmalısınız. Eğer farklı ağa bağlı cihazdan bağlantı sağlayacaksanız internet ip adresi kullanacaksınız. Eğer internet ip adresinizi bilmiyorsanız Google üzerinden "ip adresim" diye arama yapın ve ilk arama sonucuna tıklayıp öğrenebilirsiniz.
 
Dediklerinizin hepsini birebir yaptım fakat yine olmadı :(
Şu port yönlendirme doğru mudur ?

G0mBvr.png


whatismyip.com sitesinden de modemin ip sini yazıp atadığım portu devamında şu şekilde ekliyorum (111.111.11.11:100) doğru mudur bunlar ?
 
Dış başlangıç portu ile iç başlangıç portunu aynı yapıp denesene bi.
 
Birde modem güvenlik duvarı etkin ise bağlantıyı engelliyor olabilir.
 
Dış başlangıç portu ile iç başlangıç portunu aynı yaptım olmadı bide bunların çıkış portunuda aynı yaptım ama ? hepsini 100 yaptım. Modem güvenlik duvarı dediğiniz arayüzden mi ayarlanıyor ?
 
Modem arayüzünde gelişmiş seçeneği altında güvenlik duvarı srçeneğini devredışı bırakacakasın
 
yaptım yine olmadı :( sanırım ben modemin IP'sinden arama yaptığımda modemin içindeki o atadığım portun tanımlı olduğu IP'yi almakta problem yaşıyorum yani modem izin vermiyor gibi birşey :)
 
No ip kurup webserver bağlantıyı deneyin.İnt de gerekli dokümanlar var.Rasperryi bu sekilde kullanıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst