En sağlıklı çizgi izleyen robot nasıl yapılır ?

Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
67
Puanları
1
Merhabalar nkü teknik bilimler myo ögrencisiyim 2 arkadaş itü robot yarışmalarına katılcaz çizgi izleyen robot yapmak istiyoruz en sağlıklı çizgi izleyen robot nasıl yapılır veya elinde sağlam kaynaklar olan varsa paylaşabilirmi teşekkürler.:eek:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
aslında çizgi izleyen robotun bir gelişmişi olarak şöyle birşey yapabilirseniz daha iyi olur.Mesela ilk başta çizgi takip edecek takip ettiği yeri hafızaya alacak ve daha sonra çizgiyi kaldırsan dahi daha önce gideceği yere gidecek ? çok zor olmasa gerek.hep yapmayı düşündüğüm bir sistem umarım birgün üzerinde uğraşırım :)
 
yarışma için uygun bi tasarım degil ama öneriniz güzel teşekkür ederim
 
yarışma için uygun bi tasarım degil ama öneriniz güzel teşekkür ederim

çizgi izleyen robotun en basit donanımı bu şekilde. istediğiniz robot tasarımı nasıl bişey detaylandırırsanız uygun olanıda çizeriz
 
düşünce güzel ama bir yerlerden gideceği nokta için referans alması lazım. Hangi doğrultuda ne kadar gittiğini bilmesi lazım v.s.
 
bana robotun abskı deverelerini gönderebilecek varmı varsa şimdiden teşkkür ederim
 
İTÜ nün robot yarışlarına gittim, çizgi izleyen kategorisinde keskin virajlarda çok sıkıntı olduğunu gördüm, izlediklerimin bir çoğu döenemdiler....zaman kaybettiler, buna yoğunlaşmak lazım diye düşünüyorum... yani aracın hızı ile sensörlerin bilgiyi alıp işlme hızını öyle bi ayarlamak lazım ki, en keskin virajlarda bile yoldan çıkmayacak bir araç hızı belirlemek lazım...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst