Elektronik tasarim hakkinda

sralatas

Üye
Katılım
20 May 2015
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
32
Herkese iyi çalışmalar.geçen sene mezun oldum su an bi pano firmasında og hücre isi yapıyoruz.2-3aydir burdayım fakat çok fazla muhendis isi yok burada maalesef üretim malzemeler projeler vs standart.bu yuzden ben de biryandan kendimi tasarım veya otomasyon işinde geliştirmek istiyorum.bununla alakalı hangi dillere veya programa yonelmeliyim?dillerin -ve+yönleri nelerdir?öğrenmesi ve uygulaması nispeten daha kolay olan hangisidir ?is dünyasında hangisi ile daha cok is alanına acilabilirim?şimdiden herkese teşekkür ederim.(c,c#,matlab,pic,siemens s7200 ile okuldayken ilgilendiğim icin temelim var.)
 
her sektörde ilk zamanlar herşey standartmış gibi gelir. zamanla konulara hakim oldukça firma içinde çalışma alanın da artar. programlama konusunda java ve c++ öneririm. aslında daha çok öğrenilmesi kolay bir dilden başlamalısın (java gibi) sonra ise diğer dillerin de benzer mantıkla çalıştığını fark edersin.
 
Hocam isyerinde Cok skldgm icin Boyle birsey yapma geregi hissettim Ama yine isimle alakali calismalar yaparim diye dusunuyorm.bir arkadas da c# Ile baslayablrsn falan dedi.kararsiz kaldim.peki java Ile uygulama gelistirmek c# a gore daha mi kolaydir?ornegin bir adisyon programi veya stok takip vb.
 
c# da iyi tabi ki. her ikisini de öğrenebilirsin daha iyi olur hem. iş yerinde sıkıldığını söylemişsin bu konuda sana tavsiyem iş yerinde kalıcı olmak için neler yapman gerektiğini araştırabilirsin. unutma her personel işyeri için aslında bir masraftır.
 
Abi elimden geleni yapiyorum 2-3aydir hatta daa dune kadar isci gibi calisiyodum.Ama Burda muhendislik grektiren bir durum yok.bu yuzden kabimdan tasmam lazm artk.bunun da en iyi you yazilim -otomasyon-ingilizce.birkaç gune c#ıle başlarım o zaman kaynak arastirym biraz.senin bildiğin kaynak kitap vs varmı hocam
 
Otomasyon ve elektronikte genelde C dili kullanılıyor ancak biraz zordur öğrenmesi. Ama madem C# ile bir temelin var, o halde C# dilini en iyi şekilde öğrenmeye bak derim. http://acikakademi.com adresinden yararlanabilirsin.
 
C# öğrenmesi kolay bir dil. Tek başına üstesinden gelirsin. C# öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmen çok zaman almaz. Visual Studio sayesinde bir çok fonksiyon hazır gelir fakat .Net platformu bağımlılığı bunun kötü yanıdır. Üst seviye cihazları programlayacaksanız örn. bilgisayar, akıllı telefon, raspberry, beaglebone vb. için platform bağımsız olan JAVA dilini öneririm. Alt seviye cihazlar yani mikrodenetleyiciler vb. için C dilini öneririm. C++ tek başına öğrenilecek bir dil değildir.

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Yukarda bahsettigin siteden yola çıkarak c# başlıyorum o zmn abi.peki biz okulda visual studio kullaniyoduk c# ıle calsrken.yine bunu mu indirsem yoksa bi de basic vardi sanrm.hangisi kullansli
 
Visual Studio'yu indir. Visual Basic ayrı bi dil, Visual Studio ise geliştirme ortamıdır.

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst