Elektronik/Mekanik/Yazılım Fason İmalat İşlerinize Talibiz

mashadow

Katılımcı Üye
Katılım
16 Eki 2012
Mesajlar
218
Puanları
56
Yaş
35
Konum
Tekirdağ
Merhaba.

Tekirdağ-Malkara'da ikamet eden, 2 ayrı firmayız. Elektronik PCB imalatı, gömülü sistem yazılımlar, ürün tasarımı ve imalatı yapmaktayız. Eğer bir projeniz, fikriniz veya yasalar dahilinde benzerini yapmak istediğiniz bir ürün varsa, bunun üretimi, tasarımı, montajı veya danışmanlığı konusunda size yardımcı olabiliyoruz.

Yapabileceğimiz ürünler dahilinde size vereceğimiz fiyatın, benzer bir ürünün fıyatının yarısı olacağını, dolasıyla sizin 100% kar edebileceğinizi düşünüyoruz.

İş Akışımız:
1- Projenin ön görüşmesi: Burada sizden proje hakkında en ufak bir soru kalmayana dek bilgi alıyoruz.
2- Maliyet hesaplayıp kendi karımızı size belirtiyor ve bu ürünü piyasada hangi koşullarda, nasıl bir stratejiyle satabileceğiniz hakkında bilgilendiriyoruz.
3- Anlaşma sağlandığı taktirde gerekirse yazılı sözleşme imzalıyoruz, görüşme gereken durumda sizi işyerimizde misafir ediyoruz.
4- Toplam tutarın yarısı ödendiği taktirde, ARES programınızda ürünün elektronik devre şemasını çizip üretime hazırlıyor, ISIS programında simülasyonunu yapıyor, kullanılacak işlemciye göre PIC ise Microchip XC8, XC16, XC32, Arduino, MPIDE, Atmel Studio kullanarak yazılımını yazıyoruz.
Bu dosyaları kendimize saklıyor, özel durumlar hariç size teslim etmiyoruz.
5- Üretilen pcbleri CNC makinamızda 0.02mm hassasiyetle 0.3mm - 1.5mm delik çapları arası özel karbür matkap uçlarıyla deliyor, ve dip bileşenlerin rahatlıkla lehimlenme işlemlerini yapıyoruz. SMT malzemeleri Pick And Place makinamızda diziyor ve UV-fırınlıyoruz. Üretilen pcbler manuel olarak testten geçip, yazılımları işlemciye programlanıyor ve tekrar kontrol ediliyor.

6- Eğer montajlı bir ürün ise sizin belirlediğiniz kutu ile montajlanıyor, ya da metal kutu üretmemiz istendiğinde, solidworks ile tasarlayıp kendi plazmamız veya lazerde kestirdiğimiz sacları Abkant büküm makinamızda büküp, istenen kutu formunu verdikten sonra elektro-statik toz boya ile boyayıp, fırınlıyoruz.

7- Ürettiğimiz ürünleri zamanından önce teslim edip, tüm ürünlere 2 yıl firmamız garanti kapsamında servis hizmeti veriyoruz.

Herhangi bir iş için minimum maliyetler:
Elektronik devreleri kendi imalathanemizde serigrafi baskı tekniğiyle tek kat ve çift kat olmak üzere, siyah-yeşil maske, silk screen ve krem lehim katı baskıları yapmaktayız. Bu işlem için minimum 2 adet özel kalıp yapmamız nedeniyle 500TL kalıp masrafı oluşuyor. Eğer sadece 1 adet ürün yaptıracaksanız bu masrafı sizden alıyoruz. Ancak adetli siparişlerinizde kalıp masrafını kurtarabildiğimiz an bu ücreti sizden almıyoruz. Bunun haricinde eğer 2den fazla katlı pcb isteklerinizi biz çizip, tasarımları size verip Printronics firmasına yaptırıyor veya sizi yönlendiriyoruz.

Bunların dışında ortalama bir iş için 500 TL gömülü yazılım ücreti alıyoruz. İşin boyutuna ve kompleksliğine göre bu ücret değişebiliyor. Ancak yine adetli siparişlerinizde bu ücreti almamak adına elimizden gelen kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz.

Örnek Bir İş ve Maliyet Hesaplaması
Örneğin piyasada revaçta olan (veya benzeri olmayan) ve 200TL ye satılan bir ürünü sizin 150tl'ye satıp 100% kar etmenizi istediğinizi varsayalım. Dolasıyla bu ürünü sizin 75tl ye üretmeniz lazım. Eğer gerçekçi isek, muhtemelen biz bu ürünü kendi imkanlarımız sayesinde 50TLye üretebiliyor, ve size 75TLye satıp 25TL kar elde edebiliyoruz. Pazarlama kısmına karışmadığımız için ve eğer başarılı olursanız bu ürünü sürekli bizden alacağınız için biz daimi bir %50 kar sağlamış oluyoruz ve bu bize yetiyor.
Ancak kalıp ve yazılım masrafı olan ortalama 1000TLyi sizden almamak adına, bahse konu üründen ilk partide 40 Adet sipariş ederseniz, biz 40x25TL= 1000TL kazandığımız için sizden ayrıca kalıp ve yazılım ücreti almıyoruz. 40 Adet sipariş ettiğiniz bu ürün için 40x75TL= 3000TL yatırım yapıyor ve 100% kar oranınız sayesinde potansiyel 3000TL kazanacağınız anlamına geliyor. Kalıp ve yazılım halihazırda hazır olmuş olduğu için, bu ilk parti siparişten sonra istediğiniz zaman dilerseniz 1 adet ürün de üretebiliyoruz.

Amacımız
Biz, Daflan Yazılım (2012), Kara Elektronik (2001) sahipleri olarak çok iyi anlaşan iki firmayız. Halihazırda Seslendirme, Tarım ve Hayvancılık, CNC Makina İmalatı ve Yazılım sektörlerinde çalışıyor ve üretim yapıyoruz.

Gelişen IoT kavramı çerçevesinde bu işle hobi olarak veya profesyonel anlamda ilgilenen kişilerle iletişim halinde olup, elimizdeki cihazlar ve makinalarımız sayesinde sizlerin ihtiyaçlarına ekonomik ve kaliteli bir alternatif olmak istiyoruz.

Güzel bir fikirin veya girişimin, 10binlerce liralık yazılım, 1000lerce liralık tasarım veya ön-üretim aşamasında heba olmasına ve bu güzel fikirlerden vazgeçilmesine karşıyız. Belki de sizinle beraber birgün yabancı bir ürün kadar başarılı bir değer oluşturabiliriz.

Öğrenci arkadaşlara yardımcı oluyoruz, hepimiz öğrenci olduk =)


İletişim:
Tel & Whatsapp: 0541 435 4339
Mail: [email protected]
Skype: [email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,474
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst