Elektrikli Sofben Düzgün Çalışmıyor! ACİL YARDIM

Karansa

Üye
Katılım
6 Ağu 2016
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
28
Eve sofben taktırdım. Direkten gelen kabloya 32 Amper bir sigorta takıldı. 3x2.5mm Antigron kabloyla banyoya uzatıldı. Mesafe 9 Metre. Ancak sofbeni çalıştırdığımda evin ışıkları sönük yanıyor. Şofbenin de ışıkları yanmıyor. 2.Kademe de suyu az ısıtıyor. Şofben çalışırken elektriği ölçtüm. 130Lara kadar düşüyor. Ne yapabilirim şu anda servis çağıracak imkanım yok. Şimdiden teşekkürler.
 
Direkten gelen kabloya derken?..
Sadece 2. kademede kullanılacaksa 3*2,5 kurtarır..reel de 4 mm cekmeniz gerekirdi..gerilim dusumu meydana geliyor.notr bağlantılarıni,kolon hattı iletken kesitlerini ve tesisatı kontrol ettirmenizda fayda var..yangin riski oluşmadan yetkili bir elektrikciye tesisatinizi kontrol ettirin.
 
Son düzenleme:
Ana kablo demek istedim sigortalara gelen kablodan bağlantı yapıldı. Kontrol ettiremiyorum şu an maalesef 1.kademe de veya 2.kademe de ışıkları yanmıyor. 3.e Aldığım zaman da 2 gibi ısıtıyor değişmiyor. Zaten sofben acıldığı gibi lambalar sönük kalıyor. Voltaj 130a kadar düşüyor.
 
Isitmamasinin nedeni voltaj dusumudur. Guc formulumuz voltaj ve akimin carpimidir. Halitel voltaj dusunce formuldeki gucte dusecektir.

Gelelim nedenine,

Voltajin dusmesinin iki nedeni olabilir

1 kablo direnci cok yuksektir voltaj kablo üzerinde dususe ugramaktadir.
2 kablo eklerinde gevseklik vardir bu nedenle voltaj dusumu yasanmaktadir.

Kablo direncinin yuksek olmasi ya kesit incedir yada hat cok uzundur. Eviniz sanirim mustakil ki direkten size gelen kablodan bahsetmissiniz. Bu kablo da ince yada eski olmasi nedeniyle bu kablo uzerinde voltaj dusuyor olabilir.

Yine bahsettigim gibi isiticiya gelen hatlarda ek noktalarından birinde gevseklik varsa da ayni durum gerceklesir iki durumda tehlikelidir. Gevsek nokta daha buyuk tehlike arz eder. Asiri isinip erime kopma yanma riski vardir.
 
Isıtıcıya ek kablo yapılmadı fazla az önce Sedaş'ı aradım. Geldiler. Direkte bir problem yok dediler. Kablo eski değiştirin elektrikçi çağırıp dediler. Ama durumum yok. Mecburen böyle kullanacam artık.
 
Ek dediğim direkten saate saat içinde sigortalar sigortadan kabloya kablodan cihaz girişinde bir çok ek vardır. Dediğinize göre cihaz devreye girdiğinde lambalarınız sonuk yanıyor. Şunu deneyiniz.

Cihazı 3. Kademede çalıştırınız ve evin saat çıkışından sigorta girişinden voltajınızı ölçünüz voltaj düşüşü burada da gözleniyorsa evinize gelen hatta sorun vardır. (gevşeklik yoksa)

Test edip olçtuğunuz voltajı yazarsanız yorum yapabiliriz.
 
140 çıkıyor ama normalde de 220 değil 180 geliyor.
 
Mecburen aradım servisi o da sizin dediğiniz gibi kablo çekecez direkten dedi. 2x10 boyutun da 29 metre felan dedi. Hesaplayacaklar ama büyük ihtimal altından kalkamayacam. Bir de üst katta alt katta direkten gelen tek kablodan enerji ile besleniyor.
 
180 Normal değil. Öncelikle şebekenizi düzeltmelisiniz. Sanırım trafo dağıtımın hattın sonunda olabilirsiniz. Bu sizin için bir dezavantajdır. Çözümü çok zor bir durum. Elektrik dağıtım firmanıza bu durumu öncelikle çözmesi için baskı yapmalısınız sonrasında çözüldükten sonra ısıtıcınızın durumuna bakmalısınız.

Şahsi fikrim. Servisinde yapabileceği pek birşey olduğunu sanmıyorum.
 
Kardeş nerde ikamet ediyorsun bilmem ama ilkönce komşuların voltaj durumunu öğren onlarda da aynı sorun varmı? Eğer varsa komsulardan (ne kadar çok olursa iyi) imza toplayıpTEDAŞ a dilekçe vermelisin.
Sorun sadece sende ise direkten gelen hattınızın kesiti 2x10 diyorsunuz bunu 3x16+25 Alpek kablo ile binaya kadar çektirmelisiniz.Malıyeti düşük olur alt katla üst katı ayırmalısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst