Elektrikli boyler kaç kw elektrik harcar?

Katılım
15 Ocak 2016
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
32
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar,
Suan bir projede elektrikli boyler kullanacağız fakat benden tüm projenin elektrik güç tüketim tablosu isteniyor. Tam olarak 3 adet 1000lt lik 9kwlik elektrikli boylerin ne kadar elektrik tükettiğini ve monofaze mi trifaze mi oldugunu nasil bulabilirim? Boylercilere mi seçim yaptırmak gerekir?

Şimdiden çok teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
3 adet ve her biri 9 kW ise 9x3=27 kW yapar. Bu saatteki tuketimdir. Boyle bir tuketim monofaze olmaz diye biliyorum. Belli bir kurulum gucunun uzerinde trifaze olmali. Trifaze kullanmalisiniz.

Ne kadardan kasit kW ise 27 kW ama tl cinsi ise hesaplamak icin bulundugunuz yerin elektrik dagitim sirketinin fiyatlarini en son faturadan kontrol etmenizde fayda var. Birim kW fiyatini bulup yukaridaki rakamla carpmaniz gerekiyor.
 
Son düzenleme:
tl cinsinden değil bu boyler herşeyi dahil kaç kw elektrik tükettiğine ihtiyacım vardı. 9kw yı suyu ısıtma seviyesi olarak düşünmüştüm yani boylerin daha farklıdır diye düşünmüştüm yanılmışım sanırım. teşekkür ederim serkan_48
 
Net elektrik harcamasini tam soylemek zor nedeni ise kullanilan su hacmine gore isitma kapasitesi degisir.

Misal 1 adet tank icin konusursak 1000 lt su bekleme halinde giris su sicakligi ile kac dereceye çıkarılacağı kalori ihtiyacina gore elektrik harcamasi degisir. Keza kullanim olmaz ise su bekleme esnasinda elektrik harcamasi dusecek su kullanimi arttikca sarfiyat yukselecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst