Elektrikli bisiklete potansiyometre bağlama

oasisbaba

Üye
Katılım
30 Mar 2015
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar, elimde bi projede kullanmak için 48v 1500w bldc motor var bunu gaz koluyla kontrol ediyorum ama hızını sınırlayıp gaz koluyla kontrol etmeye devam etmek ıstıyorum. Gaz koluıdan once potansiyometre bağlayııp max hızı ayarladıktan sonra gaz koluyla kontrol etmeye devam edebilirmiyim ??

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Pot yerine bir direnç taka bilirsin iz veya bir hız kontrol devresi yapabilir gaz kolu da bir hız kontrol devresi ne montajlı dır
 
Gaz kolundaki ayarlayıca sonucda potansiyometredir. Max (+) kısmına baglıyacağınız seri direnç hız sınırlama/kısıtlama işini görecekdir.
 
Merhabalar
Konu hakkında çok detaylı bilgim yok amcan sınırlı bilgimle yorum eklemek istiyorum.

Bazı elektrikli bisikletlerin gaz kolunda potansiyometre kullanılırken bazılarında ise hall sensör kullanılmaktadır. Potansiyometreler ısı , toz v.b. etkenlerden daha çabuk etkilendiği için manyetik alan sensörü kullanılmaktadır.

Elinizdeki bisiklet ucuz bir ürün ise potansiyometreli olabilir ama hall sensörlü olma olasılığı yüksektir.

Hız kontrol ünitelerinde hall sensör kullanımı ve gaz kolunun bu kontrol ünitesi ile arasındaki iletişim analogmu dijital mi bilmiyorum. Analog ise yani 0 - 10 volt gibi bir sinyal ile çalışıyor ise bir seri direnç yada seri potansiyometre gibi bir uygulama çözüm olabilir. Eğer dijital çıkışlı ise 5 volt 0 volt gibi yada bir sinyal ise malesef bunu potansiyometre yada direnç ile hız limiti koyamazsınız hız limitini koymak için kart üzerinde müdahale ederek getirebilirsiniz.

Aşağıdaki bir elektrikli aracın açıklayıcı şemasında gaz pedalına dikkatinizi çekeyim. Manyetik sensör yazıyor.

image022.jpg
 
Motora aıt hız kontrol kartında, gerilim/hız sınırlayıcı trımpot vardır, oradanda hız kısıtlarsınız.
 
verdiğiniz bilgiler ıcın tesekkurler ama once nerden baslamalıyım onu bılmıyorum sırayla gıtmek gerekırse, elimdeki gaz kolu +5 v la çalışıyo sanırım dgital cıkıslı oluyo, gaz pedalındaki manyetik sensorden kastı nedır tam anlıyamadım, ayrıca kartı turkıyede yapan bırınden aldım sanırım onda hız sınırlama ıcın trımpot yok,, çok iyi elektrik bilgim olmadım ıcın yanlıs bıseyde yazmak ıstemıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst