elektrik tesisat sorunlarının çözümleri buraya

arkadaşlar merhaba
internettte çok çalışma yaptım fakat tatmin edici bir kaynak bulamadım. nyyy veya nym kablolar için boru çaplarını hangi kriterlere göre tespit ederiz.örneğin;35 mt. uzunluğundaki 3x16+10 nyyy kablo için kaçlık boru kullanayım.kabloya göre boru çaplarını tespit edebilecek bir formül varmıdır?birde kablolarda bükülme yarı çapı nedir ve hangi durumlarda istifade ederiz?
kolay gelsin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
31. sayfadan yararlanabilirsiniz.Mesafenin,30 mt. yi geçmesi halinde rögar / buat konmalıdır.
 

Ekli dosyalar

  • EMO ajanda.rar
    6.2 MB · Görüntüleme: 22
Sincan Yurt Binası ve sosyal Donatı İnşaat Elektrik Tesisatı Teknik Şartnamesi'nden alıntıdır.
  • 1- Sıhhi tesisatta arıza olduğunda elektrik bakımından tehlike yaratabilecek tavan ve duvar bölümlerine, linye ve sorti hatları ile buat, armatür gibi elemanlar konulmayacaktır

  • 2- Kabloların döşenmesinde duvardan mesafe sağlayacak plastik ve metal kroşeler kullanılacaktır. Duvarda münferit yatay kablolar sert PVC boru içinden, kablo taşıyıcı saç profil içinden veya özel plastik kablo taşıma elemanları içinden döşenecektir. Bu döşeme tercihi için öncelikle projesindeki açıklamalardan, projede yoksa kontrolluğun talimatından yararlanılacaktır. İniş kanalı ve duvar kolon benzeri bina elemanları üzerinden yatay ve düşey olarak döşenen ikiden çok küçük kesitli kablolarda mutlaka ray tipi kroşeler kullanılacaktır.

  • 1.detaydan hiç bir şey anlamadım ve 2.detaydaki, Antigron kjabloların boru içerisine alındığını ilk defa duyuyorum.bu konuları aydınlatacak uzman arkadaşlara ihtiyacım vardır.
 
Bildiğin eski tesisat olacak, sıva üstü!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,650
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst