elektrik tesisatçılığı yetki belgesi alımı hakkında

Mrb Mehmet Bey...
3.sınıf yetki belgesine sahibim..kalfalık yada ustalık belgeleri için nasıl bi yol izlemiliyim..yetki belgemi 30.11.2004 de aldım..mart 2003 den bu yanada bağkurluyum..elektrik malzme satışı ve tesisatı üzerine işyerim var.96 99 yılları arasında başka bi elektrikçide çalışırken ssk primim ödendi..99 kasım 2001 mayıs askerliğimi yaptıktan sonra aynı işyerinde 2001 haziran 2003 şubat arası ssk primim yine ödendiççyardımcı olursanız sevinirim..ilginize şimdiden tşk ederim..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar

Ben bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Ben 2007 yılında Kadıköy semtinde bulunan Teknik bilimler Akademisi adı altında bir firmadan Elektrik Çıraklık Belgesi aldım. Bu belgeyi 8 pazar hızlandırılmış ders vererek size veriyorlar ve bu belge acaba illegal mi diye sormadığım Çıraklık meslek okulu kalmadı. En son olarak Maslak semtinde bulunan Şişli Çıraklık eğitim kurumunda bir hocayla konuştum ve bu belgenin legal olduğunu söyledi. O zamanın parası 1.250 lira verdim. Bu Teknik Bilimler Akdemisinin verdiği belge legaldir. Şunu unutmayın ki bu firma sadece çıraklığı veriyor. Daha sonra Güngören Çıraklık Eğitim Merkezi'ne giderek denklik işlemlerini yaptım ve bu belgeyi gösterdim. İncelemeye alacaklarını söylediler ama benim içim rahattı. Belge incelemeden geçti ve denkliğimi alıp Kalfalık Belgesi sınavına girmeye hak kazandım ve 13 ayrı sınava girerek Şişli çıraklık Eğitim Merkezi'nden kalfalık belgesini 50 lira iş bankasına harç yatırarak aldım. Başka da ücret ödemedim. Kalfalık sınavına girmeniz için Elektrik Tesisat ve Taahhüt işleriyle uğraşan bir firmada sigortalı olarak çalışmanız gerekiyor. Sanırım bu süre kalfalık belgesi için 3 yıl. Ustalık belgesi ( namı diğer Elektrik Teknisyenlik Belgesi ) için ise toplamda yine aynı işlerle uğraşan firmada 5 yıl sigortalı çalışmış olmanız gerekiyor. Değil İstanbul'da Türkiye'de direk Kalfalık veya Ustalık Belgesini verecek özel bir kurum yoktur. Sadece Çıraklığı alabilirsiniz. Elektrik işi şakaya gelmez. Eğer kafanıza takılanlar olursa bana özelden yazın yardımcı olurum. Sağlıcakla kalın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst