Elektrik sayacı yüksek frekansı okuyabilir mi

sayaçlar bir gerilim ucu alır bir de akım bunun frekansı da Şebeke frekansı yani 50 hz dir. frekansı değiştirmek için inverter kullanıp inverter çıkışına sayaç bağlanırsa yanlış fazla ya da eksik ölçüm yapabilir ki inverter girişine sayaç bağlamak daha mantıklı diğer türlü sağlıklı bir ölçüm alamazsınız. piyasada 50 hz den farklı frekanslarda ölçüm yapmak için tasarlanmış sayaç var mı? yada böyle bir ölçüm yapmak için bir ihtiyaç var mı bilmiyorum hiç duymadım görmedim :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Her işin bir oluru yolu yordamı vardır sürücü çıkışına sayaç :confused: bir şey diyecektimde bugün cuma mübarek gün :) hemde banlarlar falan neme lazım :rolleyes:
 
Yabancı kaynaklardan araştırdım analog eski sayaçlar mekanik olduğundan anlık çekilen yüksek akıma hızlı tepki veremiyorlarmış. Böyle bir sayacı olanlar şanslı yanî
 
Her işin bir oluru yolu yordamı vardır sürücü çıkışına sayaç :confused: bir şey diyecektimde bugün cuma mübarek gün :) hemde banlarlar falan neme lazım :rolleyes:
bir verimlilik çalışması yaparken benzer bir konu olmuştu sürücüden kastım inverter :) ama anladığım kadarı ile frekanstan kasıt şebeke frekansı değil de yükün çektiği gücün çok kısa süreli olarak büyük darbe yapmasını demek istemiş galiba arkadaş ama nerde nasıl böyle bir ölçüm gerekecek onu anlamadım.
 
Maksat ölçmesi değil ölçememesi. :)

---

Uzun zaman oldu değerleri tam hatırlamıyorum.
Gerilim ve akım bobinlerinin nüve saçları yönlendirilmiş ve ihtiyarlatılmış yani kayıpları stabil hale getirilmiş yüksek özellikli silisli saçlardır.
Temelde trafo saçlarına benzer.
Uygulanan magnetik alana verecekleri cevap yani histerizis eğrileri imal özelliklerine bağlı .
Yanlış hatırlamıyorsam 140-180 Hz kadar yok sayılacak farklar var.
400 Hz civarında doyum artıyor ve 800 sonrası kabul edilebilir değerler olmaktan çıkıyor.

Ölçü aletlerinde eğrilerin nispeten " lineer " olduğu bölgelerde çalışılır.
Bunun dışında doğru değer göstermezler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst