Elektrik Sayacı Okuma

pardon buna dağıtım aş nasıl izin veriyor? yani herkes indeksini götürüp bir de yarisi hatta üçte biri kadar beyan ederse zarar etmez mi kurum? tamam ileride alır parasını ama suistimale açık değil mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Öncelikle Sayın bulzaf bunun iki çözümü var ya TEDAŞ,MEDAŞ vs bulunduğunuz bölgede hangi elektrik dağıtım AŞ varsa bir dilekçe verip sayacınızı dışarı aldırtabilirsiniz.
-İkinci yöntem ise istediğiniz zaman sayacınızın değerini okuyup TEDAŞ a giderek borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Sayın electrics;
Öyle bir durum söz konusu olamaz. Çünkü en son okunduğu tarihe ait endeks kurumda kayıtlıdır.
 
sayacı dışarıda emniyetli bir yere çıkartmak en doğru yöntem buna dağıtım şirketide tarf ,gereken kolaylığı gösterecektir ...
 
electrics arkadaşım


Bence öncelikle abonelerin mi yoksa elektrik kurmunun mu hırsız olduğunu tartışmak lazım. Milletin haberi olmadan ne rüşvetler dönüyor.
 
Ben Tedaş çalışanıyım.İki yol var . Birincisi Bağlı bulunduğunuz Elektrik kurumuna dilekçe ile başvurup sayacınızı okunacak bir yere taşımanız (Bu doğru olanı).Böylece endeksininz hem endeksörle okunup normal yoldan tahakkuk yapılır.İkincisi sayacınızın endeksini kendiniz okuyarak tahakkuk servisine bilgi vermeniz.Buradan doğacak herhangi bir hatalı okuma yanlışlığı tamamıyla kendi aleyhinize olacaktır, dolaysıyla endeksi alırken dikkatli olmanız gerekli. Karar size ait.
 
kardeş eline koluna emeğine sağlık teşekkürler
 
saol kardeş teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,037
Kullanıcılar
449,808
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst