Elektrik saati problemi

Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
167
Puanları
1
Arkadaşlar evimi değiştirdim yeni evde akıllı sayaç var.Markasını bilmiyorum çünkü hiç işim olmadı(Ta ki Bugüne kadar).Sorum şu:Bugün elektrik faturam geldi.114 ytl :mad: Kafayı yemek üzereyim.Evde sürekli çalışan bir buzdalabı birde televizyon var.çamaşır makinası ve şofben haftada 2 sefer çalışıyor.Bu elektrik faturası nasıl gelir hala kafam almıyor.Şimdi ben bu elektrik tesisatında kaçak olup olmadığını nasıl anlarım.
Denemek istediklerim şunlar:
1- Tevzi panodan sigortaları kapatıp sayaç çıkışını pers amper metre ile ölçmeyi düşünüyorum acaba sonuç alabilirmiyim.
2- Faz'ın tapraklamaya kaçma ihtimali olabilirmi.
3- Sayacın bozuk olma ihtimali varmı.

Başka aklınıza gelen veya önerebileceğiniz bir yol var mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayaca ait gecmis faturalari iyice inceleyip tarife tipini ogreniniz...Eger tek tarife degilse, puant saatlerindeki tuketiminiz size pahaliya gelmis olabilir...
Eve ciktiginiz andaki son endeksi aldiniz mi, sizden once birikmis bir miktar tuketim olabilir mi?
Ana giriste kacak akim rolesi var mi, yoksa ilave ediniz, sayactan cikip da geri donmeyen akim olmasi ( kacak ) durumunda devreye girecektir.
Yavas yavas hepimizin sayaclar, tarifeler vs hakkinda bilgi sahibi olmaya baslamamiz gerekiyor cunku kriz kapida degil kapiyi da kirdi gecti bile, para bizim paramiz neticede:) Kolay gelsin
 
Tek zamanlı tarife: 12,405 Ykr (kW/h)
(06.00-17.00) gündüz (normal) tarife: 11,673 Ykr (kW/h)
(17:00 - 22:00) arası puant (pahalı) tarife: 18,427 Ykr (kW/h)
(22:00 - 06:00) arası gece (ucuz) tarife: 6,816 Ykr (kW/h)
 
Tüketim kaç kWh görünüyor faturada?
 
Hocam buzdolabının motorunu kontrol ettir arıza onda ise sürekli çalışıyor ve güş tüketiyor olabilir eger gazı bitmşse sürekli çalışır...
 
genç arkadaş ' Alıntı:
Tüketim kaç kWh görünüyor faturada?

536 kwh görülüyor.Eve gireli 2 ay oldu faturalar ödenmiş olarak teslim aldım ilk ay 84 ytl geldi elektrik sobası kullanmıştım ondandır dedim fakat bu ay hiç elektrikli soba kullanmadım.
 
Sn. by_elektrikci ,

Bu kadar enerjiyi sizin tuketmediginiz kesin. Fakat emin olmamiz gereken nokta, sizin sayac uzerinden bu enerjinin gercekten de cekilip cekilmedigi....Yoksa sadece endeks okumada ya da hesaplamada mi problem gorunuyor...Ilk ve son endekslerinizi faturalarda yazan degerler ile karsilastir5diniz mi, bu enerji gercekten de tuketilmis mi?
 
arkadaşım benim başıma daha önce gelmişti. sorun fazın toprakla temasa geçmesi dolayıyle elektriğin toprağa akmasından kaynaklanan bir tüketimdi.fazı toprak hattıyla temas ettiği yeri buldum olay sona erdi....inşallah işine yarar..
 
Tedaşın sitesindeki rakamlar Ykr/kWh

Tek Zamanlı Gündüz Puant Gece
19,572 18,367 29,474 10,379
 
endeksleri toplama çıkarma işlemi doğru çıkıyor teke bildirdik bakalım ne olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,194
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst