Elektrik projesi çizilecek mimari proje ile ilgili birkaç soru

elk212

Üye
Katılım
23 Eyl 2013
Mesajlar
41
Puanları
1
Elimde 5 yıldızlı bir otele ait mimari proje var. 3 bodrum katı ve zemin katta sadece basınç şaftı diye bir şaft mevcut, onun üzerindeki katlarda 0,5-2m2 arasında değişen şaftlar var. Trafo ve ana dağıtım panosu 1. bodrum katta gösterilmiş. Bu dağıtım panosundan diğer bodrum katlar ve zemin kata, oradan üst katlara kuvvetli ve zayıf akım panolarından zayıf akım kablolarını nasıl taşıyacağım?

Benzer şekilde üzerinde hiç şaft gösterilmemiş mimari birkaç projesi daha var elimde. Bunlarda kablo taşıma nasıl olacak, şaft yerlerini mimarın belirtmesi mi gerekiyor, elektrik projesini çizenlerle mimar arasında uzlaşı ile mi oluyor? Şimdiden cevap vereceklere teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sana uygun olan şaftlardan birini seçebilirsin. seçeceğin şaft ana pano ve tali dağıtım panolarına yakın olsun. şaft gösterilmemiş mimari proje otel ise şaft açtır. mimar bilmiyordur.eğer mimari proje otel değilse ve kat sayısı z+3 kat ve üstü ise şaft açılmalı.

kolay gelsin.
 
5 yıldızlı otel ve katlara kabloları çıkaracak yer arıyorsun adamı direk asarlar :D ana panodan tüm katlara kuvvetli akım ve zayıf akım için kablo bacası oluşturulacak, böylesi büyük projede kablo bacasına boydan boya ladder yani merdiven tava atılır. Mümkünse busbar uygulaması daha ideal bir çözümdür.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst