Elektrik Proje Çizim Bedeli

Aslında hatayı biraz da kendimizde aramamız lazım.Bu durumun böyle olmasına bizler sebeb olduk.

örneğim;

ali 1000 tl fiyat çekiyorsa
veli 500 yada 750 tl fiyat çekiyor. piyasanın a...k.. sonra neden proje fiyatları düştü deniliyor..tabi bunu da emo denetlemiyor Gerçi ülke de hangi kuruluş veya kurum denetleniyor ki....Yılbaşından sonra artık odaları pasifleştirip, çevre ve şehircilik bakanlığına bağlayacaklar..
 
hocam çok kolay gelsin, ben de senin gibi kendi yerimi kurmayı düşünüyorum, ileri bir zamanda. Denetimsizlik ve kontrolsüzlük çok var. Zaten resmi işlerden bahsetmiyorum bile, her işte var olan raporlama, bildirim vs gibi acayip işler...
 
arkadaşlar sizleri bileme ama ben bireysel olarak çizdiğim projelerde m2 hesabında (genelde avm içi dükkan projeleri çiziyorum)
5 tl den hesaplanıyor tabi 300m2 üzerindeki çizimler ortalama 1000 rl civarında alıyorum ama dediğiniz gibi 100 tl gibi rakamlara çizerseniz projelerinizi bi arkadaşımızın dediği gibi kapatmak zorunda kalırsınız..

sizlere tavsiyem mümkün olduğunca olduğunuz çevrede sabit fiyat kullamanız ve projelerde detaya gitmeniz 2 çizik 2 sembol sabit la-yer la değilde her şeyi kendi layerları ile ve detaylandırarak çizerseniz zaten sizlere gliyor insanlar ...
herkese kolay gelsin
 
arkadaslar emo benden ne kadar fatura ister peki ??? fatura konusunda hesabı bilen varmı ???
 
emo anca harcını aidatını alsın, yok gübre fiyatları arttı desin tavır koysun abidik kubidik işlerle uğraşssın.kimse kusura bakmasında ben böyle mal gereksiz ( ne için gerekli olup kurulduğunu kendi mensuplarını koruma ve kollaması gerektiğini unutan işi gücü sadece kayıtlı mühendisi arttırıp kendi gelirlerini arttırmaktan başka birşsey yapmayan birşeye de faydası olmayan) bir oda kuruluşu görmedim.
İstanbul da şube de adam bizle çay içerken önüne bi tomar proje eldi bi tanesine bile bakmadan hepsine onayı verdi.İşte okadar denetler emo sizi.

Bakın örnek vereyim haciz-borç-senet davalarının çok olmasından dolayı yeni bir yasa tasarısı çıkarıldı. Bu tasarıya göre "ara bulucu" denilen kuruluşların kurulması ve bunların alacaklı ve borçlu arasında olay davaya intikal etmeden çözülmesini kolaylaştıran firmaların kurulmasına ve bu firmalarda çalışacak kişilerin üniversite mezunu olması ve borç-haciz kanunlarına vakıf olmalarını yeter şart kabul ettiler. Noldu bundan sonra? Bankaya olan 30bin TL borcu için bankanın tuttuğu haysiyet fakiri bir avukat gelip adamın 300bin TL lik evini 50bin TL ye zorla satıp [ hani ev yüksek fiyata gitsin borçluyada evinden bişeyler kalsın kaygısı ;piyasada genellikle geçimini borç-haciz davalarından kazanan avukatlarda zerre kadar olmadığı için] borçluyu zor durumda bırakan avukat sürüleri kudurdular. Çünkü bunca zamandır yedikleri kaymak elden gidiyordu. Noldu bütün barolar hükümete bir tavır koydular seslerini çıkardılar hoop yasa tasarısı deiğişti.Sonra yasa tasarısı unutuldu. Belkide hiç çıkmayacak bilmiyoruz..

Özetle buna benzer bir durum yani nasıl diyelim emo'ya bağlı mühendislerin başına gelse yavrum emo sitesinde bi kendi çapında olayı kınardı sonra durmak yok devam. Allah kuracağınız işte başarılar nasip etsin size fakat bu piyasada bu emo'yla işiniz zor.
 
Maalesef arkadaşlar hangi branş ve meslek dalı olursa olsun burada meslek odalarının yetersiz kaldıgını görüyoruz meslek odaları birileri için kazanç kaynağı halini almış üyeler ne yaparsa yapsın olmuş
İstisnalar kaideyi bozmaz hakkıyla yapanlara sözüm yok
 
Ben arkadaş gibi Bu işte yeni sayılırım daha önce maaşlı çalışıyordum kendi ofisimi açmayı planlıyorum taahhüt için maliyet hesabı yapıyorum 1600 1800 arası maliyet çıkıyor çevrede daire başı 1.750 lira civarı yapıyorlar bu adamalar nasıl para kazanıyor anlamıyorum.benmi bir yerde hata yapıyorum anlamıyorum Taahhüt kısmının maliyet hesabı konusunda bilgilendirirseniz sevinirim
 
Emoda çalışanlar bu konuda kontrolörlük görevlerini yapmıyorlar değerli arkadaşlar.

Sayın ampera, yılbaşından sonra bağlanma olayı kesin mi?
Bağlanınca oda aidatları ve odaya üyelik ne durumda olacak bilginiz var mı?
Teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2014 için serbest projen çizimlerinde alınan ortalama fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
 
2014 için serbest projen çizimlerinde alınan ortalama fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Proje fiyatları bölgeden bölgeye ,hatta ilçeden ilçeye değişen bir durum. Oda fiyatları için hesapta bölgesel azaltma katsayılarıyla bölgenize has fiyatı bulursunuz ancak bir yerde yapılan kırım diğer yerin yarısı hatta daha fazla aşağısı olabiliyor zaman zaman. O sebeple bulunduğunuz yerde yerel araştırma sizi daha doğru sonuçlara götürecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst